Salut atribueix part del repunt de contagis a les vacances de Carnaval

El ministeri ha corregit les dades d'avui i finalment els casos actius han baixat situant-se en els 346

La secretària d'Estat de Salut, Helena Mas, i la cap d'Àrea de Prevenció de la Salut, Rosa Vidal.SFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La secretària d'Estat de Salut, Helena Mas, ha atribuït el repunt de casos en els darrers dies a les vacances de Carnaval, així com als brots que s'han donat, entre ells els d'Arinsal i Grandvalira. Ho ha dit en la roda de premsa d'actualització sanitària d'aquest migdia, en la qual ha exposat que "considerem que aquest repunt està controlat i contingut". A més, ha indicat que "pot ser que també s'hagi donat per gent que ha marxat i hagi tornat" infectada, però consideren que el principal motiu és "l'augment de les interaccions socials durant les vacances de Carnaval".

Salut ha anunciat aquest migdia un nou repunt de casos actius amb els 23 positius nous que han situat els contagis totals des de l'inici de la pandèmia en els 11.289. En les dades donades al migdia, Mas ha explicat que els casos actius han augmentat fins a 381 mentre que les altes eren de 10.795, una menys que ahir. A la tarda, el ministeri ha corregit les dades ja que no quadraven, i han informat que hi han 346 casos actius, 11 menys que ahir, i 10.830 altes, 35 més respecte a l'actualització sanitària d'ahir.

Pel que fa al brot d'Arinsal, s'han detectat tres casos més i actualment acumula 57 contagis, mentre que el de Grandvalira s'ha quedat, de moment, en els 41.

D'altra banda, l'hospital Nostra Senyora de Meritxell compta amb un pacient per Covid menys respecte ahir i en suma 12, dels quals sis són a planta i sis a l'UCI, amb quatre intubats. Mas ha explicat que tres hospitalitzats són de contagis que provenen del brot d'Arinsal, dos dels quals són a cures intensives i un a planta.

Finalment, pel que fa a la població escolar, 20 aules estan sota vigilància activa, de les quals vuit d'elles estan aïllades totalment i 12 de manera parcial.

tracking