x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Les vacunes s'acaben dimecres

Salut registra 8.363 dosis administrades que ja arriben a persones entre 65 i 69 anys
Ciutadans fan cua a les deu del matí per rebre la vacuna

Ciutadans fan cua a les deu del matí per rebre la vacuna

Ciutadans fan cua a les deu del matí per rebre la vacuna

Fernando Galindo
Actualitzada 15/03/2021 a les 18:43
Les vacunes disponibles al país permeten administrar dosis fins dimecres, segons ha explicat la cap de Prevenció de la Salu del ministeri, Rosa Vidal. La planificació de cites està feta per als dos propers dies i després en funció de les persones que no es presentin a la convocatòria o si en algun cas no es pot posar el fàrmac es replanificarà i potser es pot fer alguna cita més, ha indicat Vidal.

El ministeri registra fins aquest migdia 8.363 dosis admistrades dels vaccins de Pfizer i del d'AstraZeneca. Rosa Vidal ha detallat que 1.265 unitats corresponen a la segona dosi i 7.098 a la primera i ha valorat que "la campanya funciona força bé" i que no hi ha hagut incidents "rellevants" en el procés de vacunació que es fa a la plaça de braus d'Andorra la Vella. Vidal ha especificat que els primers dies hi va haver alguna anul·lació motivada perquè la convocatòria "potser era precipitada o perquè no havien vist l'SMS" de la cita i a aquestes persones "intentarem reconvocar-les". I ha insistit que les dues vacunes que s'estan posant a Andorra "són segures" i que cada vegada la població està més informada per posar-se el vaccí i ha assenyalat que no hi ha rebuig a la punxada perquè les persones ja han fet el pas d'inscriure's per participar en el procés de vacunació.

La secretària d'Estat de Salut, Helena Mas, ha remarcat que ja hi ha 30.146 persones inscrites a la plataforma de vacunació, amb 4.706 majors de 70 anys, i ha manifestat que és una dada que "ens congratula molt per superar els 30.000 inscrits" però ha convidat la població a apuntar-se a la plataforma "perquè és l'única manera d'accedir a la vacuna". Mas ha reiterat que abril i maig seran mesos intensos d'administració de dosis contra la Covid-19 i que el Govern manté la previsió d'arribar a l'estiu amb entre el 60% i el 70% de la població immunitzada. Vidal ha recordat que les persones que s'inscriguin ara a la plataforma i formin part d'un col·lectiu que ja s'ha vacunat seran avisades de manera preferent.
Veure’n més
23
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts