Afers exteriors

Vives destaca el treball transfronterer durant la pandèmia

Vives destaca el treball transfronterer durant la pandèmiaSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Copríncep episcopal, Joan Enric Vives, va destacar el compromís d’Andorra amb el multilateralisme i l’Agenda 2030 en l’acte de recepció de cartes credencials de 25 ambaixadors acreditats a Andorra, que es va celebrar divendres i que també va comptar amb la presència de la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach. En el discurs, el Copríncep episcopal va apostar pels projectes transfronterers amb Espanya i França. En aquest sentit, va explicar que la voluntat d’Andorra és crear un “espai funcional” entre els tres països que permeti el desenvolupament de projectes “útils” i “necessaris” per als ciutadans que viuen en els tres territoris. “L’objectiu és millorar la situació de les poblacions de la zona fronterera”, va afegir, i va posar en relleu el diàleg amb la regió d’Occitània.

Vives va destacar que “Andorra assumeix decididament la implementació de l’Agenda 2030 com a part central de la seva acció política internacional”, tot assenyalant alhora el compromís amb el desenvolupament sostenible, la promoció d’una educació de qualitat per a tots, la protecció de la biodiversitat i la lluita contra el canvi climàtic. També es va referir a la Cimera Iberoamericana, que s’ha de celebrar el mes vinent a Andorra. El Copríncep va explicar que l’objectiu de l’esdeveniment era “donar a conèixer el Principat a la regió i oferir oportunitats d’intercanvi econòmic entre Andorra i els estats membres de la conferència”.

Durant l’estada dels diferents diplomàtics al Principat, tal com es va informar des del Govern, els ambaixadors es van reunir amb Ubach, que els va informar de l’actualitat del país, així com de la gestió de la pandèmia. A banda de la titular d’Exteriors, també es van reunir amb el cap de Govern, Xavier Espot, així com amb els ministres Jordi Gallardo, Joan Martínez Benazet, Verònica Canals, Eric Jover, Sílvia Calvó, i el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba.

tracking