Pandèmia mundial

La Seu tanca equipaments i suspèn activitats per l'augment de contagis

El brot, que afecta sobretot infants i joves, ha provocat el confinament de dotze aules

La Seu tanca equipaments i suspèn activitats per l'augment de contagis

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de la Seu d’Urgell va acordar divendres la suspensió de les activitats extraescolars, esportives, culturals i lúdiques, per “l’empitjorament progressiu de les dades epidemiològiques” de la Covid-19 en les últimes dues setmanes, “amb una trentena de casos setmanals, sobretot en gent jove i en infants, i fins i tot en els darrers dies hi ha hagut més de deu casos diaris”. Les mesures, que s’han pres d’acord amb les recomanacions de la conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya, s’allargaran durant set dies en espera de l’evolució local de la situació sanitària. També queden tancades les escoles de música, art i dansa, la biblioteca, les sales d’exposicions i les instal·lacions esportives municipals interiors.

L’ajuntament de la Seu d’Urgell va demanar a la ciutadania que eviti la mobilitat i les reunions en llocs públics, que es compleixin estrictament els aïllaments domiciliaris indicats pels gestors Covid i que no hi hagi aglomeracions en parcs i instal·lacions esportives exteriors.

Segons les últimes xifres publicades als mapes d’evolució de tot Catalunya (amb data del 8 de març), la Seu d’Urgell, amb una Rt de l’1,43, és l’únic municipi de l’Alt Urgell amb una velocitat de propagació de virus a nivell taronja (la resta estan tots per sota de l’1). El risc de rebrot (iEPG) a la comarca està en nivell vermell en tres municipis. A part de la Seu d’Urgell, que segons Salut se situa en 581,26, també estan en vermell Ribera d’Urgellet i Cava.

L’ajuntament va atribuir l’empitjorament de la situació epidemiològica al municipi a l’aparició de la variant britànica de la Covid-19. La ciutat tenia divendres dotze grups escolars confinats, nou més que a principi de setmana (hi havia tres grups), i cinc grups d’extraescolars aïllats. La mitjana diària de casos positius diagnosticats és de deu. L’hospital, per la seva banda, continua sense cap pacient ingressat per coronavirus.

tracking