Condemnat a dos anys de presó un home per un intent de violació el 2017

El processat també haurà d’abonar 3.000 euros a la víctima en concepte de responsabilitat civil

Presentació del Tribunal d'Arbitratge a la Cimera amb caràcter divulgatiuFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal de Corts va dictar divendres la sentència que condemna a dos anys de presó, un dels quals ferm, un home d’uns 50 anys per un delicte major d’agressió sexual constitutiva de violació en grau de temptativa. La pena també preveu la prohibició d’entrar en contacte amb la víctima per un període de sis anys i el pagament de 3.000 euros en concepte de responsabilitat civil pels danys i perjudicis que va sofrir la dona. Els fets van tenir lloc el març del 2017, quan la dona va denunciar l’intent de violació davant del cos de policia.

Durant la vista oral del cas, que es va realitzar a final de gener, la víctima va explicar que s’havien conegut en un bar, mesos abans del succés, i que un dia mentre dinaven a casa del penat ella va anar al bany i quan va sortir l’home l’estava esperant. Va ser llavors quan el condemnat la va agafar amb força, la va fer caure a terra, la va portar fins al dormitori i la va tirar al llit. La dona va exposar que mentre ell s’estava descordant els pantalons ella va trobar la força per etzibar-li un cop de genoll als testicles, una actuació que li va permetre escapar de l’agressor.

A més, la víctima va mantenir en tot moment que entre ambdós només hi havia una amistat i que ell l’havia ajudat en moments molt difícils, per la qual cosa “no entenc per què ho va fer, jo el considerava com un pare”. Per la seva banda, el condemnat va negar els fets en tot moment i va afirmar que la dona li havia proposat casar-se i ell li havia dit que no en reiterades ocasions. La defensa del penat, de la mateixa manera que el seu client, va negar l’intent de violació i va sol·licitar l’absolució de l’home. Per contra, el pèrit forense que la va examinar va dictaminar que les lesions que presentava podien coincidir amb el relat dels fets. Al seu torn, la Fiscalia va demanar a Corts una condemna superior a la finalment imposada. Així, va sol·licitar una pena de tres anys de presó ferma i el pagament de 5.000 euros com a indemnització.

tracking