El 'cervell' del cas de pirateria viu al país i va guanyar 5 milions d'euros

S’han bloquejat nou comptes bancaris i comissat béns valorats en 450.000 euros

El 'cervell' del cas de pirateria viu al país i va guanyar 5 milions d'eurosPOLICÍA NACIONAL ESPAÑOLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El detingut pel cas Mobdro, el nom de l’aplicació que emetia de manera il·legal continguts audiovisuals subjectes a drets d’autor, és resident al Principat. L’operació al Principat és fruit d’una comissió rogatòria emesa des d’Espanya que es va saldar el passat 9 de febrer quan es va escorcollar un domicili escaldenc i un despatx ubicat a la capital. Ahir tant la policia d’Andorra com la nacional espanyola van fer públics els detalls de l’operació que té com a principal responsable el detingut, un espanyol resident al país que s’hauria lucrat amb cinc milions d’euros gestionant una aplicació que emetia bàsicament contingut esportiu de manera il·legal. Els titulars obtenien els beneficis amb la publicitat inserida i també amb el cobrament d’una versió prèmium. S’han comptabilitzat 100 milions de descàrregues.

La investigació és fruit d’un treball d’anys. L’octubre del 2018 es va obrir el cas després de les denúncies que va rebre la policia nacional espanyola de part de la Lliga de Futbol Professional, la Premier League i una entitat anomenada Aliança per a la Creativitat i l’Entreteniment (ACE) per l’emissió no autoritzada de continguts a l’aplicació Mobdro. Els responsables de la investigació van identificar un ciutadà espanyol com a creador de l’aplicació i receptor dels beneficis, a través d’una societat de dret andorrà de la qual era l’únic administrador. Va ser en el decurs de la tasca policial que l’investigat va traslladar el domicili al Principat i la gestió de l’aplicació. Amb posterioritat, segons la informació facilitada per la policia, es va detectar que hi havia tres persones més implicades que mantenien l’activitat delictiva de l’aplicació a Espanya promocionant-la en diferents dominis web.

A banda dels escorcolls a Andorra, també se n’han practicat dos a Múrcia. Al Principat, segons la informació dels cossos policials, es va aconseguir documentació “abundant” sobre el procediment per monetitzar la pàgina i aconseguir els beneficis il·lícits. També s’ha demanat el bloqueig judicial de nou comptes bancaris i s’han comissat béns (dos vehicles i un immoble), valorats en 450.000 euros i dispositius electrònics diversos.

Al Principat l’operació, que s’ha batejat com Streamblock, ha estat tutelada per la Batllia d’instrucció especialitzada 2. Es tracta d’un treball d’àmbit internacional en el qual també han participat Portugal, Europol, Interpol i Eurojust.

tracking