L'arrestat per les retransmissions pirata és resident a Andorra i s'estima que va guanyar 5 milions

S'han intervingut nou comptes bancaris del creador de l'aplicació Mobdro, així com diferents dispositius informàtics, dos vehicles i el seu domicili, valorat en 450.000 euros

L'arrestat per les retransmissions pirata és resident a Andorra i s'estima que va guanyar 5 milionsPolicia Nacional Espanyola

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El detingut en l'operatiu policial 'Streamblock', que va aconseguir bloquejar l'aplicació mòbil Mobdro, la qual permetia veure partits de futbol de les principals lligues professionals de manera il·legal, és resident a Andorra. La policia andorrana i l'espanyola han exposat els detalls del cas i han determinat que la detenció que va tenir lloc dimarts de l'únic titular de l'aplicació va ser al Principat, una informació que en un principi no va trascendir. A més, en l'operatiu es va registrar el seu domicili d'Escaldes-Engordany i un despatx situat a la capital.

Segons la policia espanyola, s'estima que hauria guanyat cinc milions d'euros amb els ingressos generats per la publicitat, així com el cobrament de la subscripció de la versió premium de l'aplicació, que comptava amb més de 100 milions de descàrregues. Tres persones més estan implicades en el cas, i presumptament haurien mantingut l'activitat delictiva de l'aplicació des d'Espanya amb la promoció d'aquesta a diferents pàgines webs.

El registre realitzat a Andorra va permetre obtenir una important quantitat de documentació sobre com monetitzava la pàgina per obtenir un lucre econòmic il·lícit. A més, es van bloquejar nou comptes bancaris del detingut, es van confiscar dispositius informàtics, mòbils i sistemes d'emmagatzematge, i es van embargar dos vehicles i el seu domcili del Principat, valorat en 450.000 euros. L'operació a nivel europeu va comportar tres registres simultanis, dels quals dos van ser a Múrcia, i el tercer a Andorra.

L'operació ha estat liderada per la Policia Nacional espanyola i ha comptat amb la col·laboració de la policia andorrana, la portuguesa, l'Europol, la Interpol i l'Eurojust. Va ser aquesta darrera agència qui dimarts va coordinar la part judicial de l'operatiu, queva permetre bloquejar la possibilitat de carregar l’aplicació a través de plataformes i servidors situats a Espanya i Portugal, i va ajudar en l’execució les ordres de recerca europees emeses per les autoritats espanyoles, a més de gestionar una sol·licitud d’assistència judicial recíproca amb Andorra. Des del 2019 s’han confiscat prop de 6.000 servidors en diferents operacions per frenar l’abús dels serveis audiovisuals d’empreses que operen legalment i que paguen els drets d’autor corresponents.

A Andorra l'actuació policial va estar tutelada per la Ballia d'Instrucció especialitzada 2 i hi van prendre part agents adscrits a la Unitat d'Investigació Criminal 2, especialitzats en delictes econòmics i del grup de delictes tecnològics.

tracking