Estafar un hotel per sexe

Corts va jutjar ahir un home per realitzar una reserva falsa en un establiment del país amb targetes robades i apropiar-se de quasi 7.000 euros. L’acusat al·lega que va ser enganyat per una dona que va conèixer a través d’una plataforma de cites en línia.

Estafar un hotel per sexeFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un home de mitjana edat, solter i en cerca activa de companyia efectua una estafa de quasi 7.000 euros a un hotel del país per aconseguir una cita amb una dona dels Estats Units. Aquest és l’argument de la causa que va jutjar ahir el Tribunal de Corts, en la qual el processat és acusat d’un delicte major d’estafa qualificada. Els fets van tenir lloc el 2017, quan l’home va fer una reserva falsa per un període de vint dies en un hotel a través d’un correu a nom d’una altra persona i va efectuar el pagament de la facturació amb dues targetes de crèdit robades.

Segons va explicar ahir un dels responsables de l’establiment, al cap d’uns dies de realitzar la reserva el processat va tornar a trucar i va sol·licitar que li retornessin l’import al·legant que havia tingut un problema personal arran de la mort d’un familiar i que es comprometia a fer efectiu el pagament més endavant mitjançant una transferència bancària. Però, tot i la bona voluntat de l’hotel a tornar-li els diners, l’acusat va desaparèixer sense abonar la factura de 6.912 euros. El responsable també va exposar que al cap de sis mesos, els veritables propietaris de les targetes amb les quals va fer el pagament, van reclamar als seus respectius bancs el retorn i l’import a l’establiment i aquest es va quedar amb “unes pèrdues considerables tenint en compte la situació que vivíem llavors i la que vivim actualment”.

Malgrat que l’home no es va personar a la vista oral del cas, en una declaració prèvia realitzada des del país on resideix, Suècia, va manifestar que en cap moment va ser conscient que el que estava fent era un delicte i va explicar que ho havia fet perquè li havia dit una dona que havia conegut a través de la plataforma de cites Badoo i “volia incrementar la confiança de la relació per poder arribar a alguna cosa amb ella”. El processat també va comentar que tan bon punt va rebre els diners de l’hotel els va transferir a un compte de Nigèria a nom de la coneguda i que ell mai va treure profit d’aquell capital.

Amb tot, la fiscalia va sol·licitar una pena de divuit mesos de presó condicional i el pagament a l’establiment de 6.964 euros en concepte de responsabilitat civil, ja que considera que “l’actuació del senyor no va ser diligent i això va facilitar l’execució del delicte”. Per contra, la defensa va demanar l’absolució del seu client i va assenyalar que ell no havia comès cap il·legalitat i que va ser enganyat per una tercera persona a través de les xarxes socials.

tracking