x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Salut administra un total de 445 vaccins en el primer dia del pla de vacunació

La situació epidemiològica es manté estable i els casos actius baixen lleugerament fins a 304
L'arribada de les vacunes AstraZeneca de França.

Salut administra un total de 445 vaccins en el primer dia del pla de vacunació

L'arribada de les vacunes AstraZeneca de França.

Fernando Galindo
Actualitzada 08/03/2021 a les 08:18
La primera jornada de vacunació a l’antiga plaça de braus d’Andorra la Vella es va cloure amb l’administració de 445 vaccins, segons les dades que va reportar el ministeri de Salut; una xifra lleugerament inferior que la que havia indicat la secretària d’estat, Helena Mas, dissabte, en què va indicar que s’estaria entorn a les 500 inoculacions diàries.

La situació epidemiològica al país es manté estable. El ministeri ahir va informar de 304 casos actius, pràcticament la mateixa xifra que hi havia dissabte, quan n’hi havia 308. Cal tenir en compte que en el darrer balanç s’havien diagnosticat un total de 23 nous casos. Malgrat això, fins a 27 persones van rebre l’alta hospitalària, de manera que es va produir el balanç positiu.

Amb aquestes dades, el total de contagis des que es va iniciar la pandèmia del coronavirus a Andorra s’eleven fins a 11.042 persones. Pel que fa al total de contagiats que han superat la malaltia des que es va produir el primer cas al país, amb les altes que hi va haver ahir, el nombre s’eleva fins a 10.626 recuperats. La xifra de difunts per la Covid-19 també es manté estable en les 112 pèrdues personals.

La pressió sobre el sistema sanitari es manté estable, i hi continua havent una vintena de persones ingressades a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell a l’espai per atendre els malalts de Covid-19. Concretament, 12 pacients es troben a la planta, mentre que vuit resten internats a la Unitat de Cures Intensives. D’aquests, set es troben en situació d’intubació, ja que requereixen ventilació mecànica. Això vol dir que una persona més que dissabte va requerir aquesta atenció. La bona notícia continua sent al centre sociosanitari d’El Cedre, que es manté sense cap persona ingressada a la planta de Covid geriàtric que es va dissenyar per atendre els pacients de més edat i amb necessitats especials.
Finalment, el ministeri també va repassar la situació en què es troben les aules del sistema educatiu del país en el seu report diari. Així doncs, actualment hi ha onze aules que es troben sota vigilància activa, de les quals tres es troben completament aïllades, mentre que les altres vuit estan sota confinaments parcials. A més a més, hi ha un total de 22 classes que es troben sota control passiu per part ministerial, tot i que sense aplicar restriccions concretes.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts