pandèmia mundial

La Generalitat estudia aixecar el confinament comarcal per Setmana Santa

Espanya anunciarà dimecres si les comunitats autònomes aplicaran el tancament perimetral i un toc de queda nocturn

Frontera duana del riu RunerDda

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat de Catalunya està estudiant la possibilitat d'aixecar el confinament comarcal per Setmana Santa, si la situació epidemiològica ho permet, segons ha fet saber avui el conseller d'Interior català, Miquel Sàmper, en una entrevista al programa "Planta Baixa" de TV3. Sàmper ha explicat que el govern és conscient que la societat "necessita una mica d'oxígen" i que "hi ha un cansament pandèmic increïble", tot i que no ha especificat si la mesura també s'permetria una mobilitat total amb Andorra.

El conseller ha subratllat que la percepció és de millora, però que les decisions es prenen "a poc a poc" per tal d'evitar un nou increment en el nombre de contagis i ha reconegut que les noves mesures de flexibilització de les restriccions "estan sobre la taula" i que s'està molt pendent de les xifres d'incidència de la pandèmia.

La decisió d'Espanya s'anunciarà dimecres

Espanya anunciarà dimecres si finalment les comunitats autònomes aplicaran el confinament perimetral per Setmana Santa, així com altres restriccions com per exemple el toc de queda nocturn. Així ho han fet saber la ministra de Turisme, Verònica Canals, i el director del ministeri, Sergi Nadal, als representants de la Unió Hotelera, d’Autèntics Hotels, de l’Associació d’empreses d’allotjaments turístics i de l’Associació d’agències de viatges durant la reunió que tenen setmanalment per tractar la situació del sector.

Canals ha exposat que des del ministeri són conscients que la decisió del govern espanyol i del català tindrà una afectació directa en el tancament de la temporada d’hivern i que "ben aviat" es podrà presentar el pla de treball previst per a la d'estiu. La ministra també ha explicat la reunió que ha mantingut aquesta setmana amb la secretària d’Estat de Turisme de Portugal, Rita Marques, on han intercanviat experiències i han pogut analitzar el futur a mitjà i llarg termini del turisme internacional i les diferents opcions per a garantir una mobilitat segura.

tracking