Pandèmia mundial

El brot d'Arinsal augmenta a 39 casos

L'hospital baixa de 21 a 16 ingressats per Covid i només tres pacients amb ventilació mecànica

TMA a un preu de 40 euros per als turistes francesosFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Salut ha notificat avui 27 positius nous de Covid detectats des d'ahir i ha anunciat que el brot d'Arinsal registra quatre afectats més i el total de contagis per aquest focus ascendeix ja a 39. La secretària d'Estat de Salut, Helena Mas, ha manifestat que s'està seguint l'evolució del brot "i encara podrien avançar més casos" derivats de les relacions socials i familiars dels infectats. I ha precisat que el brot del Tarter suma ha tingut un nou malalt i que amb els 32 diagnosticats ja "pensem que està en fase d'estabilització".

La pandèmia deixa ja 11.069 afectats per coronavirus al país amb 296 casos actius avui, vuit menys que diumenge i 10.661 recuperats amb 35 altes en les últimes hores. L'hospital tenia al migdia 21 ingressats quan ha comparegut Mas que després han baixat a 16 per les altes que s'han donat a cinc malalts. El centre baixa a 9 afectats a planta i a l'UCI queden set afectats, un menys que ahir, i tres pacients amb ventilació mecànica, quatre menys que en el balanç de diumenge.

Més classes en vigilància

L'afectació de la Covid al sistema educatiu s'ha incrementant lleugerament després del cap de setmana. Salut manté tancades amb tots els alumnes a casa dues aules, una menys que ahir, i una desena de grups tenen part dels escolars confinats pels positius diagnosticats a la classe, dos més que els notificats en l'actualització de diumenge. Les unitats escolars en vigilància passiva augmenten de 22 ahir a 30 avui dilluns.

tracking