Un pacient amb l'alta des de fa 8 anys no vol marxar de l'hospital de la Seu

La fundació li reclama una xifra superior als 50.000 euros

L'hospital de la Seu denuncia un pacient que té l'alta però no marxa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell (FSH) ha portat davant el jutge un pacient que es nega a abandonar el centre mèdic tot i tenir l’alta. L’home, A. M. C., té 79 anys i és veí de Peramola. Hi va ingressar fa vuit anys per una patologia vascular associada a la diabetis que li va provocar l’amputació de les dues cames. Després de recuperar-se de les intervencions a les quals es va haver de sotmetre, el centre mèdic li va oferir la possibilitat d’ingressar a la residència de l’FSH, però hi va renunciar al·legant motius econòmics. Des de llavors el pacient viu en una habitació de la segona planta de l’edifici de l’hospital, on està habilitada l’àrea sociosanitària.

Fonts properes van explicar que l’home no compleix cap requisit per continuar ingressat. Va pagar la quota del sociosanitari durant l’últim any però l’FSH li reclama més de 50.000 euros per la resta d’anys. El centre mèdic considera que l’home està ocupant un recurs per a pacients que necessiten realitzar una convalescència i per això ha recorregut a la justícia. L’advocat que defensa l’hospital, Ramon Figueras, va dir ahir que realitzaran tots els tràmits necessaris “per a fer efectiu el compliment de l’alta mèdica”. El procés va començar fa un any i a la fi del 2020 va tenir lloc la primera vista presencial del pacient davant el jutge, que va donar la raó a l’hospital.

A. M. C. va explicar ahir que recorrerà contra la sentència i que està en espera que li designin un advocat d’ofici. Va assegurar que pateix un grau de dependència “suficient per no abandonar” el centre de salut i va dir que “em quedaré a la meva habitació fins que la justícia o la policia m’obliguin a marxar. No puc viure sense ajuda”, va dir. A més a més, durant el darrer any l’home ha passat la Covid-19 al centre.

tracking