pandèmia mundial

Els brots d'Arinsal i el Tarter sumen 66 casos

L’afectació de la pandèmia frega els 11.000 contagiats i els malalts actius tornen a pujar

Els brots d'Arinsal i el Tarter sumen 66 positiusFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va informar ahir en roda de premsa que els dos principals focus de transmissió del virus actius al país sumen ja un total de 66 contagiats, nou infeccions més respecte a la darrera actualització sanitària. Concretament, al brot d’Arinsal hi ha 35 positius –sis més que dimecres– i, segons els rastrejadors de l’oficina Covid, “hi podria haver més casos”, atès que hi hauria persones en període d’incubació del virus, mentre que en el brot del Tarter hi ha 31 positius –tres més que dimecres– i tot fa pensar que “estem a les acaballes de la cadena epidemiològica”.

En aquest sentit, el ministre va reiterar que tant a Arinsal com al Tarter hi ha hagut “una transgressió” del compliment de les mesures sanitàries arran d’esdeveniments socials que s’escapaven de l’àmbit laboral. Preguntat per la possibilitat que la ràpida propagació de contagi vingui derivada per la presència d’una soca més infectiva, Benazet va comentar que encara no tenen resultats concloents de les diverses seqüenciacions genòmiques realitzades. “Estem en anàlisi contínua”, va apuntar el responsable de la cartera sanitària.

Estrictament sobre l’actualització sanitària, el titular de Salut va informar ahir de la detecció de 22 nous positius que han fet créixer el nombre de casos totals diagnosticats al Principat des de l’inici de la pandèmia fins als 10.998, fregant així la barrera dels 11.000. Paral·lelament, hi ha 302 malalts actius al país després de l’alta mèdica de 20 pacients en les darreres 24 hores. Per tot plegat, Benazet va comunicar que hi ha un total de 10.584 persones recuperades que ja han superat el virus. En el capítol de defuncions no es va haver de lamentar cap pèrdua durant la jornada d’ahir i la xifra de víctimes mortals es manté en 110 decessos.

Respecte a la pressió sobre el sistema sanitari, actualment hi ha 20 pacients ingressats per Covid-19 a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, dos més que dijous. En detall, 13 persones romanen a planta i set estan a la unitat de cures intensives, de les quals només una no requereix l’assistència de la ventilació mecànica. A l’àrea Covid d’El Cedre, destinada a atendre padrins amb la malaltia, no hi ha cap ingressat. Quant a la pressió sobre el sistema educatiu, hi ha 12 aules sota vigilància activa i 16 en vigilància passiva.

tracking