x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
carreteres

Un nou tram del coll d'Ordino té mancances de seguretat

Són 380 metres entre a la cruïlla de l’hotel Babot i el carrer Bony de l’Àrtic
Tram de la carretera que arranjarà el Govern.

Un nou tram del coll d'Ordino té mancances de seguretat

Tram de la carretera que arranjarà el Govern.

Actualitzada 05/03/2021 a les 12:05
Un tram de 380 metres lineals de la carretera del coll d’Ordino “no compleix les mesures de seguretat necessàries”, malgrat que la carretera està practicable a dia d’avui. Es tracta de la cruïlla de l’Hotel Babot i tota la zona de tram proper al carrer Bony de l’Àrtic. Un punt situat al quilòmetre 2,200 aproximadament de la CS-340. En aquesta zona hi ha un assentament de fins a quinze centímetres de diferencial que va provocar una fissuració del paviment en especial al costat del terraplè. La barrera de seguretat de doble ona ha quedat a una altura menor a la reglamentària, atès que s’ha enfonsat juntament amb les terres de la plataforma de la carretera. El moviment de la carretera pot augmentar amb el pas del temps.
El mal estat de la carretera ha portat el Govern a licitar les obres de reforma d’aquest tram, uns treballs que s’inclouen en la reforma integral de la carretera del coll d’Ordino iniciada ja fa uns anys. Concretament, les obres s’inclouen a la cinquena fase dels treballs de reforma de la CS-340.


Segons s’explica en el plec de bases elaborat pel ministeri d’Ordenament Territorial per tal de licitar els treballs, l’objectiu principal és la consolidació de la plataforma i evitar l’assentament progressiu del paviment que està patint la calçada en aquesta zona. Alhora es col·locaran les tanques homologades a l’altura corresponent i es protegiran els nous murs que es construiran amb imposta de coronació.


Només un tram de circulació

La llargada del tram a reformar comportarà la divisió en fase d’obra en subtrams d’entre 50 i 60 metres de llargada en el quals s’executarà l’obra en secció completa. Una vegada s’hagi construït el nou mur, realitzada la nova imposta, col·locada la barrera de seguretat i pavimentada la zona en qüestió, es procedirà a iniciar un altre tram d’entre 50 i 60 metres de llargada. Aquests trams se senyalitzaran amb semàfor als dos extrems per tal de garantir el pas alternatiu del trànsit rodat, ja que només quedarà habilitat un tram únic de circulació a la zona afectada. També es renovaran les senyalitzacions.
Està previst que les obres en aquest tram de la carretera del coll d’Ordino, situat a la parròquia de Canillo, tinguin una durada de quatre mesos.
  • #1 Amics de la Comella
    (05/03/21 09:34)

    Aprofitant la temàtica de l'article, hi ha una altra carretera del País, la carretera de la Comella, amb el ferm també amb mal estat,"fissurat", amb corbes impossibles, amb tràfic pesat q circula fent piruetes,i per l'alt volum de pas (naus industrials, deixalleria, col.legis, ciclistes,etc) q caldria fer un replantejament urgent... Està oblidada i és un perill

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts