centre comercial

La metamorfosi del Punt

Set plantes d’un edifici que vol ser emblemàtic és el projecte que el grup Pyrénées impulsa per al nou centre comercial que vol trencar amb la imatge i model de negoci dels antics gestors del complex. Faran falta més de 500 treballadors quan funcioni a ple rendiment.

La metamorfosi del Punt

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou Punt de Trobada comença a ser una realitat tres mesos després que Pyrénées hagi assumit l’explotació del complex com a centre comercial, que no tindrà res a veure amb l’anterior. Ni per la imatge exterior ni pel concepte de negoci. Els nous gestors han plantejat una metamorfosi absoluta que es visualitzarà en la remodelació de l’edifici de set plantes que ha de ser singular i emblemàtic, i dels espais adjacents. Només queda un aspecte arquitectònic per decidir: si es construirà o no una cúpula de cristall que coroni l’edifici. La resta de paràmetres pel que fa a l’ús i dimensions de l’espai ja estan tancats. Creixerà en superfície comercial (més de 40.000 metres quadrats) i en places d’aparcament, que podrien arribar a les mil, dues-centes més de les actuals i totes sota cobert. La zona exterior que fins ara estava destinada als cotxes passarà a ser una zona enjardinada, tal com es pot veure a la imatge de la dreta. La importància que els nous gestors donen a les qüestions estètiques, segons fonts properes, és la que també aplicaran al fet que ha de ser un edifici sostenible tant pel que fa als materials empleats en la remodelació com a l’eficiència energètica (plaques fotovoltaiques i ginys per a la recuperació d’energia per als set nivells de la construcció). Alhora estarà enfocat cap a les noves tecnologies i la innovació, com per exemple està prevista la instal·lació de carregadors per als cotxes elèctrics.

Inauguració

La previsió dels nous gestors és obrir la primera planta a l’estiu. La zona acollirà el centre comercial, que estarà sota el paraigua de Carrefour, i un McDonald’s. La resta d’espais, on tindran cabuda establiments amb ofertes complementàries, s’aniran obrint per trams a mesura que finalitzin les obres. A fi i efecte de tancar el continent del nou Punt de Trobada (encara no s’ha decidit el nom comercial), el grup Pyrénées està mantenint negociacions amb operadors nacionals i internacionals, alguns dels quals s’hi han dirigit a iniciativa pròpia. A més de botigues, està previst que hi hagi establiments de restauració i zones de lleure i entreteniment.

En el moment que el complex estigui plenament operatiu donarà feina a més de 500 treballadors i la voluntat del grup Pyrénées és que els antics empleats del Punt de Trobada tinguin prioritat a l’hora de cobrir-los. Alguns ja fa setmanes que s’han incorporat a l’equip dels nous responsables del negoci des de final de l’any passat. Els propietaris van recuperar el 9 de desembre les claus de l’edifici després d’anys de plets amb els antics explotadors del negoci, que es negaven a deixar l’espai tot i que el contracte de lloguer havia expirat el 2015.

La metamorfosi del Punt

La metamorfosi del Punt

tracking