educació

Equips de quatre escoles s'enfronten avui a la fase classificatòria de la Lliga de debat

Equips de quatre escoles s'enfronten avui a la fase classificatòria de la Lliga de debat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Universitat d’Andorra (UdA) celebra avui la fase classificatòria de la Lliga de debat de secundària i batxillerat de la Xarxa Vives. Hi participen 27 alumnes de quatre centres educatius: de l’escola andorrana de batxillerat, del col·legi Sant Ermengol, del María Moliner i del Lycée. L’equip guanyador representarà l’ UdA a la fase final d’aquesta iniciativa, que tindrà lloc entre el 13 i el 23 d’abril. Llavors s’enfrontaran els 15 equips guanyadors de les fases locals prèvies a Andorra, Catalunya i el País Valencià.

Aquesta serà la primera edició virtual de la Lliga de debat, així que l’oratòria digital i les competències de comunicació associades al format en línia han fet part del projecte que han treballat els centres participants. Enguany el tema central de la convocatòria és És compatible el creixement global de l’economia amb el respecte al medi ambient? i cada equip participant farà tres debats al voltant de la temàtica. Els participants, a més, han d’estar preparats per defensar posicions a favor i en contra. Els debats tindran una durada de 16 minuts i es realitzaran en sales virtuals.

Per decidir l’equip guanyador i l’alumne que serà designat millor orador, el jurat, integrat per professionals experts de diversos camps de coneixement, valorarà capacitats com ara el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa de les intervencions, la qualitat del discurs, així com aspectes formals de l’exposició i posada en escena.

La Lliga de debat de secundària i batxillerat de la Xarxa Vives s’adreça a l’alumnat de quart d’ESO, batxillerat i cicles formatius d’entre 15 i 18 anys de la Franja de Ponent, Catalunya, País Valencià, Illes Balears, Andorra, Catalunya Nord i Sardenya. S’organitza des de l’any 2014.

tracking