pandèmia mundial

Els hotelers no preveuen una millora significativa fins a l'estiu

El tancament perimetral de les comunitats per Setmana Santa impedeix l’arribada de turistes

Els hotelers no preveuen una millora significativa fins a l'estiuFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’acord del ministeri de Sanitat espanyol i les comunitats per mantenir el tancament perimetral durant la Setmana Santa afectarà molt directament Andorra, concretament el sector hoteler. Ahir a la tarda, en aquest sentit, es feia públic un comunicat que explicava que no es permetrà la mobilitat entre autonomies excepte pels motius ja previstos en l’actual estat d’alarma, com la tornada al lloc de residència habitual o familiar o les causes de força major. Aquest fet, sumat a la compareixença de Salut Pública d’ahir al matí, en què, tot i decidir flexibilitzar algunes mesures es va decidir mantenir el nivell comarcal com a límit de la mobilitat dels catalans tant en dies laborables com en cap de setmana, almenys fins al 14 de març, perjudicarà molt el Principat. La notícia, de fet, afectarà indirectament Andorra, ja que l’aplicació del manteniment del confinament comportarà l’absència de turistes del veí sud al Principat. Un fet que, sobretot ara que ens trobem a les portes de Setmana Santa, no ha estat gens celebrat pel sector hoteler, ans al contrari. “Els hotelers ja no preveiem que es pugui moure ningú fins després de Setmana Santa. De fet, ja no comptem que fins llavors pugui entrar ningú de Catalunya”, va comentar Carles Ramos, president de la Unió Hotelera, respecte a la notícia. “La gent ja no té confiança ni esperança. Ja donem per perdut el 80% d’ocupació de la Setmana Santa”. Amb la mirada posada al futur, doncs, Ramos explica que la primavera es preveu molt baixa i que els esforços s’han de centrar de cara a l’estiu. “Pel que fa al futur immediat, el sector hoteler està resignat perquè no esperem moviments significatius a la primavera. No podem fer res més que mirar de cara a l’estiu”, va concloure.

D’altra banda, Jordi Pujol, director de la Unió Hotelera, es mostra comprensiu amb les mesures adoptades per la titular de Salut de Catalunya i creu que “hem de ser conscients de la situació actual per controlar-ho”. Tampoc se li escapa, però, que les perspectives són poc optimistes pel que fa a les vacances. “Nosaltres celebraríem que hi hagués visitants però sabem que no tindrem el mateix volum de turistes que altres anys”. I va afegir, en aquesta línia, que almenys tenen l’esperança d’algun moviment de visitants de territoris adjacents, com l’Alt Urgell.

FRANÇA MANTÉ LES RESTRICCIONS

El ministre de Sanitat francès, Olivier Véran, va advertir ahir que encara queden setmanes de restriccions al veí del nord. “No donem data, però sabem que la primavera és un període més indulgent, i afegit a la vacunació podem pensar que a mitjan abril, final d’abril o principi de maig podrem eliminar certes restriccions”, va dir Véran. França segueix sense descartar un nou confinament.

tracking