TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

feminisme

Dues concentracions per reivindicar el 8-M

La plaça del Consell General serà l’escenari de les accions d’Acció Feminista i Contracorrent

Dues concentracions per reivindicar el 8-MFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Acció Feminista Andorra va anunciar ahir que celebrarà una concentració amb motiu del Dia internacional de la dona el 8 de març. “Com cada any amb motiu del 8-M Acció Feminista d’Andorra organitza una concentració per commemorar totes aquelles dones que han lluitat per assolir la igualtat de drets i oportunitats i reivindicar tots aquells drets que encara avui en dia continuen sent negats a les dones”, dona a conèixer el col·lectiu a través d’un comunicat. La concentració, concretament, s’ha convocat per dilluns vinent a les 13 hores a la plaça del Consell General i comptarà com ja és habitual amb la lectura d’un manifest, que se centrarà en la violència de gènere arran de l’augment de casos que s’han produït durant el confinament. També es dedicarà un espai a les reivindicacions de la Llei d’igualtat.

Pel que fa a la concentració, des d’Acció Feminista s’ha assegurat que s’adoptaran els protocols sanitaris habituals de la pandèmia per evitar els reagrupaments, com ara respectar la distància de seguretat d’un metre i mig o dur mascareta en tot moment. “S’aconsella entrar a la plaça pel carrer de la Vall, preferentment de manera individual, i sortir d’una en una per l’esquerra de Casa de la Vall. Les mascaretes són obligatòries i no està permès fumar, beure o menjar al lloc de la concentració”, recorda el comunicat. Per altra banda, Antònia Escoda, presidenta d’Acció Feminista afegeix: “Tenim un aforament màxim de 25 persones. Vam agafar com a punt de referència el nombre de participants que van venir l’any passat a la concentració.” Aquells que hi vulguin participar s’hi podran apuntar enviant un correu electrònic a l’adreça de l’entitat.

Quant a la resta d’accions, degut a les restriccions actuals es duran a terme via Instagram. En aquest sentit, a partir d’avui la comissió jove de l’AFA publicarà diàriament vídeos a IGTV (TV d’Instagram) en què diferents joves reflexionaran al voltant de la situació dels drets de les dones a Andorra.

Concretament, el 8 de març s’emetran entrevistes en directe per IGTV. La programació començarà a les 9.30 hores amb Marc Pons, secretari d’Estat d’Igualtat i Participació, i continuarà a les 10 hores amb Mireia Porras, cap de l’àrea de Polítiques d’Igualtat. Després, a les 10.30 hores, serà el torn de Marta Tort, tècnica de comunicació de la Universitat d’Andorra (UdA), que parlarà de la implementació del pla d’igualtat de l’UdA i, finalment, a les 11 hores, clourà Nieves Calvo, representant de Diversand.

De la seva banda, el moviment juvenil Contracorrent, que lluita per abolir les desigualtats de gènere, ha organitzat a les 19 hores una altra concentració, també a la plaça del Consell General, amb la col·laboració d’Stop Violències, segons han explicat a les xarxes. Sota el lema Les ideologies imposades són la veritable pandèmia, el moviment anima la gent a personalitzar les mascaretes per tal de reivindicar el paper de la dona. A més, han recordat que serà necessari respectar les mesures de prevenció.

tracking