La Seu abraça el 'tax free'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Seu d’Urgell ha abraçat definitivament el tax free. Després que la setmana passada l’ajuntament de la capital alturgellenca presentés l’aplicació per tal que els andorrans puguin demanar la devolució de l’IVA de manera digital i sense necessitat de fer cap altre tràmit que no sigui fer una fotografia al tiquet de compra i introduir les dades mitjançant el telèfon mòbil.

I aquesta fórmula va ser molt ben valorada per la Unió de Botiguers de la Seu, que va destacar que la nova app ha de servir per atraure compradors a tots els comerços de la ciutat. I és que l’eina tecnològica agrada molt perquè permet tant als venedors ambulants del mercat setmanal com als comerços sumar-s’hi per fer més fàcils els tràmits per a aquesta devolució impositiva.

Un altre dels punts forts del sistema que van destacar des de l’ajuntament de la Seu és la seva “senzillesa i agilitat” a l’hora de fer-la servir i aconseguir la devolució. I és que a ningú se li escapa que l’app que rep el nom de Woonivers-Easy Tax Free va dirigida, eminentment, al mercat andorrà.

Però, com acostuma a passar sempre a la vida, no hi ha res que es faci de franc. I els compradors que decideixin tramitar el tax free mitjançant l’aplicació hauran de pagar una comissió. I és que del 21% en el millor dels casos, que podrien demanar que se’ls ingressés en el seu compte corrent, només acabaran rebent un 18%. I el tres per cent restant és la comissió que es queda la plataforma per facilitar la feina. Al cap i a la fi, el comprador podrà escollir: si fer una estona de cua i tràmits a la Farga de Moles o bé pagar un petit peatge i només fer una foto i pujar-la com ho fa a Instagram.

tracking