PANDÈMIA MUNDIAL

Els brots d'Arinsal i el Tarter sumen 57 positius

Benazet ratifica que en el cas del Tarter i d’Arinsal l’origen del contagi ha estat motivat per una “transgressió” de les mesures sanitàries

Els brots d'Arinsal i el Tarter sumen 57 positiusFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els dos principals focus de transmissió del virus actius al país sumen ja un total de 57 contagiats, segons va informar ahir en roda de premsa el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. En el brot d’Arinsal hi ha 29 positius i “es preveu que la xifra augmentarà els propers dies”, mentre que en el brot del Tarter hi ha 28 positius “i sembla que estem a les acaballes de la cadena epidemiològica”. Tot i que no hi ha cap indici que faci pensar en una connexió entre ambdós brots, Martínez Benazet sí que va manifestar amb rotunditat que hi ha hagut “una transgressió” del compliment de les mesures sanitàries tant al Tarter com a Arinsal.

Pel que fa al brot massanenc, fonts coneixedores del cas van apuntar que l’origen s’hauria produït en dos locals que habitualment estan freqüentats per la comunitat anglesa. Tot i que els seus noms no han transcendit perquè encara no hi ha confirmació oficial del cas, les mateixes fonts van indicar que precisament ambdós locals estaven tancats al públic el cap de setmana passat tot i la nombrosa afluència de turistes a Arinsal, on hi viuen aproximadament unes 2.000 persones. D’aquesta manera, les primeres indagacions dels rastrejadors de l’oficina Covid s’inclinen pel fet que la transmissió del virus s’ha estès d’un local a un altre, ja que comparteixen un perfil de clientela molt similar: un és un establiment de restauració amb llicència de discoteca i l’altre només compta amb servei de restauració. En aquest sentit, les fonts consultades van remarcar que els responsables dels locals adopten les mesures de seguretat corresponents, però van incidir que l’actitud d’alguns clients és contrària a les recomanacions sanitàries vigents per contenir la pandèmia.

Amb relació al brot d’un local de restauració del Tarter, segons ha pogut saber el Diari, el germen del virus va ser una celebració d’una festa d’aniversari entre temporers que pertanyen a la plantilla de Grandvalira, que s’ha vist obligada a reubicar el seu personal al sector de restauració de Soldeu. Tot apunta que el motiu de la ràpida propagació del virus és fruit de les relacions socials que existeixen entre ells fora de l’àmbit laboral, malgrat que la seva residència estigui ubicada a parròquies diferents.

“Apel·lem els ciutadans a ser molt curosos”, va subratllar. Sobre aquesta qüestió, el ministre va destacar que cap dels 57 contagiats es troba ingressat a l’hospital ni el seu estat de salut es troba en perill, ja que la majoria tenen una afectació simptomàtica de caràcter lleu. No obstant això, Benazet va repetir la importància de respectar els confinaments atès que hi ha persones que malgrat tenir un test negatiu poden estar en fase d’incubació del virus.

tracking