política

El PS vol classificar els vehicles pel grau d'eficiència energètica

Padreny defensa comptar amb una assegurança per tenir un patinet elèctric

El PS vol classificar els vehicles pel grau d'eficiència energèticaPS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller general del PS Roger Padreny va exposar ahir al matí, en el marc de la presentació d’esmenes del projecte de llei del codi de circulació, la necessitat de crear un sistema d’etiquetatge energètic al parc automobilístic del país per “disposar del màxim de dades possibles” que permetin desenvolupar polítiques en aquesta matèria. En aquest sentit, Padreny va afirmar que en aquests moments no es plantegen limitar la circulació de turismes, però sí que va reivindicar que cal disposar d’un sistema d’etiquetatge “perquè els vehicles andorrans puguin circular homologats internacionalment arreu del territori europeu”.

D’altra banda, el dirigent socialdemòcrata va encomanar al Govern que faci “els canvis legislatius necessaris” perquè calgui una assegurança per tenir un patinet elèctric. De la mateixa manera, Padreny va explicar que en les 19 esmenes presentades pel PS també es persegueix l’objectiu de crear un nou pla de seguretat viària abans del primer trimestre del 2022, amb la finalitat de “reduir la sinistralitat a la xarxa viària del país”. Igualment, el conseller va advocar per endurir la tipificació de greu a molt greu en la conducció utilitzant dispositius de telefonia mòbil. A més, relacionat amb la seguretat viària, va assenyalar que són partidaris d’ampliar el període temporal per ser considerat reincident fins als nou mesos en lloc dels sis mesos actuals.

En darrer lloc, Padreny va apostar per comptar amb una major regulació en matèria acústica que serveixi per adequar-se “als límits sonors que estableix la Unió Europea”. “Seria interessant establir una classificació en l’àmbit acústic per poder dur a terme les polítiques annexes”, va sostenir el dirigent socialdemòcrata.

tracking