cultura

El Talentejant se centra en les arts plàstiques i escèniques

Els organitzadors fan una crida a la participació a la categoria de videoart

El Talentejant se centra en les arts plàstiques i escèniques El Talentejant se centra en les arts plàstiques i escèniquesAgències

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els joves creadors tenen temps fins al 19 de març per fer arribar les seves obres al Talentejant, el concurs que organitza el comú d’Escaldes-Engordany i que aquest any se centra en les arts plàstiques i escèniques. Tal com va explicar ahir el conseller de Joventut escaldenc, Joao Lima, els joves podran mostrar a través d’aquesta proposta les seves dots artístiques. També va recordar que el Talentejant és “una porta d’entrada” a l’art per a aquests joves creadors. Pel que fa a les categories, hi ha la de 12 a 17 anys i la de 18 a 30 anys, i es poden presentar obres de pintura, gravat o dibuix; escultura; videoart i fotografia. Excepte en la categoria de videoart, que està limitada a un, es poden lliurar fins a tres originals, i també se n’accepten fins a sis en fotografia. La inscripció es pot fer a través del fulletó que ha editat el comú o a la pàgina web.

Lima va destacar també que s’espera molta participació i va fer una crida especial al videoart: “És una bona oportunitat perquè els joves puguin aprofitar per expressar el seu art i donar a conèixer la seva forma de veure aquest món.” També va afegir que aquest any a banda de la mostra que es farà durant un mes al Centre d’art d’Escaldes-Engordany (CAEE), a partir del 27 de març, també es reprèn l’edició del catàleg en què es recolliran les obres del concurs per fer-ne una major difusió.

Tal com va detallat el cap del departament de Joventut, Miquel Àngel Millan, els joves que tinguin entre 12 i 17 anys podran optar a un premi de 200 euros per cadascuna de les categories mentre que els que tenen entre 18 i 30 opten a un guardó de 400. A més, hi haurà un premi especial del jurat de 300 euros a l’obra que “millor representi els valors de la joventut, la solidaritat i la tolerància”.

tracking