Salvament

El 72% d'actuacions dels bombers al 2020 s'ha centrat en el transport sanitari

Tot i el confinament, hi ha hagut pràcticament els mateixos rescats a muntanya que al 2019

El 72% d'actuacions dels bombers al 2020 s'ha centrat en el transport sanitariFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El servei de bombers ha presentat el seu informe anual d'actuacions, el que destaca que el 72% de l'activitat feta pel cos durant el 2020 van ser transports sanitaris. Així ho ha explicat en roda de premsa el director adjunt dels bombers, Jordi Farré que ha destacat que "a diferència d'altres cossos veïns, m'agrada destacar que nosaltres tenim un rol important transport sanitari urgent i no medicalitzat del país". Així doncs de les 5.344 sortides operatives que es van fer durant l'any passat, 3.939 van correspondre a transport sanitari.

Farré ha lamentat però que l'any passat "hi va haver un dels incendis més greus que hem patita" fent referència al de l'Avinguda Carlemany on 3 persones van perdre la vida, però no ha desvetllat res sobre les causes ja que "es troba sota investigació".

Una altra de les xifres que ha destacat Farré, són els rescats en muntanya. "Tot i haver estat confinats, quan es van relaxar les mesures, la gent va sortir a la muntanya. Fins i tot persones que no ho feien habitualment. I això ha fet que hi haguessin 136 rescats, només un menys que al 2019". El director adjunt ha dit també que el cos "ha treballat molt activament amb la creació dels primers stop labs" i ha afegit que "aquest any ha sigut una feina més local i no tan adreçada a turistes, per raons òbvies".

Finalment, ha recordat que s'incorporaran 5 nous professionals al cos que seran per cobrir jubilacions que "s'han produït o es produiran en els propers temps" i ha descartat necessitar un augment de recursos al cos.

tracking