reportatge

Carril problemàtic

El comú de Sant Julià de Lòria va realitzar una reunió informativa per esvair el neguit dels residents a la zona nord de la parròquia a causa de les obres al túnel de la Tàpia.

Carril problemàticL. G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres que el Govern està realitzant entre la rotonda d’Aixovall i la plaça Laurèdia a Sant Julià de Lòria no són ben vistes pels veïns de la part nord de la parròquia. Segons va informar ahir el cònsol major, Josep Majoral, els residents estan preocupats perquè per accedir a les seves llars han de donar “una gran volta”, ja que “no poden baixar directament pel pas inferior que dona accés al centre de la vila” i es veuen obligats a travessar el túnel de la Tàpia.

És per aquest motiu que des de la corporació van decidir dur a terme una reunió informativa amb els veïns i veïnes de la zona nord de la parròquia per explicar-los quin és el procediment de les obres que està duent a terme el Govern amb la finalitat de reduir les retencions que s’efectuen a la zona diàriament.

Així doncs, Majoral va exposar que la reconfiguració dels carrils de circulació tindrà una durada de dos mesos i va confirmar que, en principi, “a final d’abril es tornarà a habilitar un carril de baixada per accedir al centre”. El cònsol també els va assenyalar que les obres corresponen a la primera fase d’un projecte de l’executiu que servirà per establir un carril reversible entre Aixovall i el carrer Isidre Valls. I va apuntar que amb la reconfiguració s’eliminarà el carril en sentit sud que passa per sota del pont, és a dir, en direcció la parròquia laurediana, i es guanyarà un carril addicional a la boca nord del túnel de la Tàpia, que es complementarà amb un altre de rever­sible.

El mandatari va recordar que durant el període que durin els treballs els únics vehicles que poden passar per l’accés tallat són els serveis de la benzinera que hi ha a mà dreta i l’autobús. Quant a l’evolució de la reunió, a la qual van assistir una vintena de persones, els veïns es van mostrar receptius i van agrair la voluntat del comú per informar-los.

A més, Majoral va comentar que arran dels actes vandàlics al berenador de la Plana, el comú instal·larà càmeres de seguretat a la zona per si en un futur es tornen a reproduir les bretolades enxampar els culpables. I també va exposar que el comú està duent a terme un petit projecte de caràcter social davant del pont de la Borda de la Pleta del Jaile, un espai que els ha cedit la Creu Roja i on “farem una zona perquè la gent gran pugui fer exercici”.

tracking