x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK

Els casos actius baixen de 300 i l'hospital suma 19 pacients

El nombre d’ingressats creix en dues persones, vuit de les quals són a l’UCI
L'hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Menys de 300 malalts actius quan fa un any del primer cas

L'hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Fernando Galindo
Actualitzada 03/03/2021 a les 06:08
La Covid ha provocat l’ingrés de dues persones més a l’hospital que eleven la xifra de pacients a 19, alhora que continua la baixada de la incidència del virus, que es concreta en el descens dels casos actius per sota de 300. Salut ha informat que s’han registrat 19 positius nous des d’ahir que situen el total d’afectats en 10.908, amb 297 malalts actius, set menys que en el balanç de dilluns passat. Les recuperacions ascendeixen avui a 10.501 amb les 26 altes que s’han registrat des d’ahir.

L’ocupació augmenta a l’UCI fins a vuit afectats pel virus, un més que ahir, i set estan intubats amb ventilació mecànica, i a planta també hi ha un malalt més amb onze en total. Pel que fa als centres educatius, s’incrementa lleugerament la pressió amb dues aules totalment tancades per casos de coronavirus i vuit amb part dels alumnes confinats a casa. Salut manté en vigilància passiva quatre grups educatius.

El ministeri continua amb l’administració de la segona dosi de la vacuna de Pfizer, que ahir van rebre 24 persones.

La xifra total de contagis registrats des de l’inici de la pandèmia al país és de 10.908 casos confirmats i el nombre de persones que actualment pateixen Covid es manté en 297.

Pel que fa al nombre d’inscripcions a la plataforma de vacunació contra la Covid-19 dilluns superava les 18.000 persones, de les quals més de 3.000 són majors de 70 anys, segons les xifres que va facilitat el titular de Salut.
 
UN ANY DES QUE SE VA DETECTAR EL PRIMER CAS DE CORONAVIRUS
Ahir va fer exactament un any que el titular de Salut, Joan Martínez Benazet, compareixia per explicar que s’havia detectat el primer cas positiu de Covid-19 a Andorra. L’afectat, un jove de 20 anys que havia viatjat a Milà, era traslladat en aquells moments a l’hospital en fase d’aïllament després que hagués començat a presentar algun símptoma. El cas del jove, doncs, no va derivar en cap afectació greu de salut ja que els símptomes van disminuir aviat i va poder ser donat d’alta sense cap conseqüència greu. En aquells moments, tant el ministre Martínez Benazet com la metgessa que el va tractar, la doctora Sorroca, es van mostrar tranquils ja que no hi havia constància de cap cas de contagi intern. Així, el ministre apagava qualsevol alarmisme.
Etiquetes
  • #1 carmen sanchez
    (03/03/21 07:59)

    amb una incidència acumulada de l'381, 110 morts i un retard en les vacunes de moment en 2 mesos no crec que es pugui considerar una bona gestió de la pandèmia

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts