x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
vandalisme

Els joves detinguts a Encamp paguen els danys i el comú retira la querella

La Batllia va realitzar ahir una ordenança penal per un delicte contra el patrimoni
Els detinguts paguen els danys

Els detinguts paguen els danys

Els detinguts paguen els danys

Comú de Sant Julià
Una de les pintades al berenador del coll de la Plana.

Els detinguts paguen els danys

Una de les pintades al berenador del coll de la Plana.

COMÚ ALV
Actualitzada 03/03/2021 a les 11:59
Els turistes madrilenys detinguts diumenge a Encamp per realitzar una trentena de pintades arreu de la vila van dipositar ahir a la Batllia l’import de la indemnització que demanava el comú, 18.491,11 euros, pels danys i desperfectes ocasionats al mobiliari urbà i en edificis de particulars. Els joves van fer efectiva la compensació sol·licitada per poder quedar en llibertat, i des del comú la cònsol major encampadana, Laura Mas, va decidir retirar la querella que havien presentat contra els dos arrestats.

Malgrat haver pagat la quantia demanada abans que se’ls realitzés un judici, la Fiscalia va mantenir d’ofici l’acusació contra ells per un delicte contra el patrimoni i ahir es va efectuar la vista del cas a través d’una ordenança penal. Segons va informar el comú, els 18.000 euros i escaig percebuts aniran destinats a fer front a les despeses derivades de la neteja dels desperfectes ocasionats pels joves al mobiliari urbà i a diferents façanes d’edificis del poble. I van informar que a l’hora de realitzar la reclamació econòmica, la corporació també va tenir en compte l’import de l’arranjament del perjudici en els immobles de propietat privada, als quals se’ls abonarà l’import corresponent.

Quant a les tasques de neteja de les pintades, l’administració comunal va manifestar que van iniciar els treballs dilluns per tal de restituir els danys amb brevetat, però no van saber detallar la duració de les obres per rehabilitar els espais afectats pels actes vandàlics.
Mas també va agrair l’actuació dels agents de circulació, de la policia i de la Batllia per la celeritat en la identificació dels dos turistes madrilenys i per aconseguir que fessin efectiu el pagament dels danys ocasionats.

 
ACTES VANDÀLICS AL BERENADOR DE LA PLANA
El comú de Sant Julià va denunciar ahir a través de les xarxes socials la realització d’actes vandàlics al berenador del coll de la Plana. Segons van informar des de la corporació, es van dur a terme diverses pintades al mobiliari urbà de l’equipament públic. A través d’un missatge a Twitter van lamentar els danys que es van produir a les instal·lacions tot just dos dies després d’haver fet treballs de reparació a la zona per un import de fins a 17.000 euros a causa de les destrosses que s’havien realitzat fa uns mesos en una altra mostra d’incivisme. Amb tot, el comú lauredià va demanar respecte per mantenir els espais públics.
Etiquetes
Veure’n més
15
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts