Pandèmia mundial

El brot d'Arinsal suma 29 contagiats i el del Tarter arriba a 28 casos

Martínez Benazet remarca que els afectats són joves que no han respectat les recomanacions en les relacions socials

El ministre Martínez Benazet en la compareixença d'aquesta tardaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Martínez Benazet ha anunciat que hi ha 40 positius més avui per Covid que eleven el total a 10.948 persones i ha remarcat que l'augment està vinculat als brots detectats a Arinsal i al Tarter. El titular de Salut ha explicat que els afectats a Arinsal arriben ja a 29 i es preveu que puguin augmentar perquè hi pot haver contactes ara aïllats que estiguin en període d'incubació del virus i puguin acabar desenvolupant la malaltia. I del brot del sector del Tarter de Grandvalira ha assenyalat que hi ha 28 contagiats i que sembla que està en les acaballes i que no hi haurà més malalts.

El ministre ha remarcat que els afectats en els dos brots són persones joves que s'han contagiat per les relacions socials ja que no han seguit les recomanacions sanitàries vigents. I ha insistit que en el cas d'Arinsal s'espera un increment de positius perquè des de l'inici de l'estudi epidemiològic s'ha detectat que hi havia més persones afectades pel fenomen social que el va provocar i perquè els implicats mantenien unes àmplies relacions socials.

Martínez Benazet ha recalcat que el risc de rebrot de la malaltia tot i la baixa incidència actual "hi és" i que la propagació de la infecció pot produir-se per "alguns comportaments socials" més que per l'expansió de diferents soques del SARS-CoV-2. El ministre ha demanat continuar respectant les restriccions i extremar la precaució especialment per protegir a les persones grans més vulnerables fins que puguin ser vacunades.

Les dades epidemiològiques es completen avui amb la reducció dels casos actius fins a 276, 21 menys que ahir, i 10.560 recuperacions amb les 59 altes acumulades des de dimarts. La taxa de reproducció és de 0.95 i es manté una setmana més per sota d'1, el que mostra el descens de casos, segons ha ressaltat el ministre.

tracking