Pandèmia mundial

Salut detecta un brot a Arinsal amb 17 positius

El virus també se segueix reproduint al Tarter, on la xifra d’infeccions ja suma 18 contagiats

Salut detecta un brot a Arinsal amb 17 positiusFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va informar ahir de la detecció d’un brot a Arinsal amb 17 positius, dels quals almenys dos casos serien de nacionalitat anglesa, segons ha pogut saber el Diari. Per la seva banda, el titular de Salut va limitar-se a dir que es tracta d’un col·lectiu “que es relacionava entre si en l’àmbit social”, i que s’ha pogut diagnosticar gràcies una prova TMA que es va practicar perquè un dels integrants del grup volia desplaçar-se del Principat. En aquest sentit, el ministre va explicar que els rastrejadors de l’oficina Covid ja s’han activat per resseguir la traçabilitat del virus i establir una cadena epidemiològica que pugui esclarir l’origen del brot.

Paral·lelament, sobre el brot al Tarter, el ministre va informar que els casos contagiats han ascendit a 17 després de la detecció de nous positius en les darreres hores. Sobre aquesta qüestió, Benazet va confirmar que el brot es va originar “en un acte social fora de l’àmbit laboral” i que, per tant, quedava descartat que hagi estat motivat arran de la interacció amb el turisme. D’aquesta manera, “per apagar aquest petit incendi”, en paraules de Benazet, ahir es va procedir a efectuar un cribratge massiu de tots els treballadors del Tarter per evitar nous casos, tot i que el ministre va advertir que encara hi pot haver persones en període d’incubació que a dia d’avui són negatives a efectes dels tests serològics.

Actualització sanitària

D’altra banda, el ministeri de Salut va notificar ahir 23 casos nous, una xifra que eleva a 10.889 el nombre de contagiats totals al país des de l’esclat de la pandèmia. Igualment, hi ha 304 malalts actius i un total de 10.475 persones ja han superat la malaltia. En el capítol de defuncions no es va haver de lamentar cap pèrdua durant la jornada d’ahir i la xifra de víctimes mortals es manté en 110 decessos. Respecte a la pressió sobre el sistema sanitari, actualment hi ha 21 pacients ingressats per Covid-19 a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, dels quals 14 es troben a planta. La resta, set concretament, estan a la unitat de cures intensives i només un no requereix l’assistència de la ventilació mecànica. A més, a l’àrea Covid d’El Cedre, destinada a atendre padrins amb la malaltia, no hi ha cap ingressat. Quant a la pressió escolar, hi ha nou aules amb vigilància activa, una de les quals amb tots els alumnes en confinament domiciliari. Pel que fa a la taxa de reproducció, es va situar en 0,96, mentre que el percentatge de positivitat de les proves TMA, PCR més els tests d’antígens és d’1,5%, quelcom que “indica un bon control de la pandèmia”.

Finalment, preguntat per la variant de la soca britànica, Benazet va comentar que actualment és del 35% fruit d’un estudi de seqüenciació genòmica, tot i que no va tancar la porta que aquest percentatge pugui veure’s incrementat els propers dies.

tracking