Política

La majoria expressa el seu neguit per la llei del frau fiscal a diputats espanyols

Costa, Montané i Mateu s'han reunit amb membres de les formacions d'Unidas Podemos i Ciudadanos

La majoria expressa el seu neguit per la llei del frau fiscal a diputats espanyolsLiberals d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els grups de la majoria s'han reunit avui amb més diputats espanyols per continuar amb la defensa de la feina realitzada pel Principat en matèria fiscal i transmetreel "neguit" en algunes mesures del Projecte de llei de mesures de prevenció i lluita contra el frau fiscal que actualment es troba a tràmit parlamentari al Congrés espanyol.

El president del Grup parlamentari liberal, Ferran Costa, i el conseller general demòcrata David Montané, acompanyats de l’ambaixador d’Andorra a Espanya, Vicenç Mateu, han mantingut trobades avui amb diputats de Ciudadanos i de Podemos queformen part de la ponència que està treballant aquesta llei. Costa ha valorat "molt positivament les reunions mantingudes i el retorn obtingut". "Les trobades ens permeten transmetre un missatge de tranquil·litat, ja que tots els partits contactats ens han expressat la seva voluntat de no perjudicar a Andorra", ha detallat Montané.

En la reunió ambel diputat d'Unidas Podemos, Txema Guijarro, aquest els ha matisat que s’ha de trobar un punt d’equilibri que faci compatible les mesures per evitar el frau fiscal i no perjudicar a Andorra. Guijarro ha comentat que el cas dels youtubers ha alterat la percepció que es té sobre aquesta llei que es planteja des del Govern espanyol amb la voluntat de reduir el frau fiscal que pateix el seu país. Per últim, també ha incidit que no es vol afectar a les bones relacions amb Andorra i que el text no s’ha redactat amb aquest objectiu.

De la seva banda, els diputats de Ciudadanos, Edmundo Bal i Mari Carmen Martínez Granados, hansubratllat que el seu grup s’oposarà al criteri de baixa tributació per determinar si unpaís és paradís fiscal i que aquest només s'hauria d'aplicar a jurisdiccions poccooperants. En aquest sentit cal remarcar que Bal, exadvocat de l’Estat que ha portat importants casos d'evasiófiscal, ha destacat "l'alta cooperació d'Andorra en investigacions per frau fiscal" i queaquest hauria de ser l’únic punt per catalogar un país com a paradís fiscal.

tracking