Participació

La capital invertirà 100.000 euros en un projecte participatiu

Els ciutadans censats poden presentar les propostes de millora urbana fins al 26 de març

La capital invertirà 100.000 euros en un projecte participatiuCOMÚ ALV / TONY LARA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Andorra la Vella dona el tret de sortida a la primera edició dels pressupostos participatius amb una partida d’inversió de 100.000 euros. Ho van informar ahir en roda de premsa la cònsol major de la parròquia, Conxita Marsol, i la consellera de Desenvolupament Estratègic i Comercial i de Projectes Participatius, Meritxell López, en la qual van explicar que tots els ciutadans censats a la capital majors de 16 anys poden presentar des d’ahir fins al 26 de març els projectes d’inversió que considerin més interessants per millorar la parròquia. “Presentem un nou mecanisme per fomentar la participació entre els nostres ciutadans per fer d’Andorra la Vella una parròquia amb millor qualitat de vida i amb ajuda a les persones”, va afirmar Marsol.

Així doncs, López va explicar que la població ja pot fer arribar els seus projectes a través de la pàgina web decidim.andor­ralavella.ad o de manera presencial a la bústia de les oficines de l’espai ciutadà, del centre cultural la Llacuna o de l’oficina de Tràmits de Santa Coloma. Tan bon punt finalitzi el termini de presentació de propostes, a final de març, la corporació analitzarà els projectes i farà un triatge tenint en compte l’avaluació tècnica dels costos i la seva viabilitat. I al juny se sotmetran a votació popular i començarien els treballs pertinents per fer realitat la o les propostes guanyadores abans de final d’any.

La consellera també va manifestar que la voluntat del comú és que la inversió sigui perdurable en els anys següents, ja que tal com va exposar Marsol aquest “és l’inici d’un nou projecte i és important que tingui continuïtat i que hi hagi molts ciutadans que s’animin fer propostes perquè són els que estan al carrer, viuen el dia a dia i tenen diferents necessitats i és important que ens les transmetin”. López va puntualitzar que “el que no volem és que les propostes siguin despeses”, com per exemple la realització d’un concert o un espectacle. “Podria anar en una línia de millores urbanístiques, de mobiliari, busquem una inversió que tingui un impacte prolongat”, va dir.

tracking