Incivisme

Encamp rep 18.491 euros d'indemnització per les pintades

El comú ha anunciat que ha rebut els diners per reparar els danys causats per les pintades dels dos turistes madrilenys

Encamp demana 19.000 euros per les pintadesCOMÚ ENCAMP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d'Encamp ha informat aquesta tarda que ha estat indemnizat amb 18.491,11 euros per les pintades que van fer dos turistes madrilenys la matinada de diumenge passat i que va portar a la detenció dels dos joves per malmetre el mobiliari urbà i diferents façanes del centre de la vila.

La corporació remarca que l'import demanat com a indemnització permet fer front a les despeses de neteja del mobiliari urbà a parades d'autobús, bancs, quadres elèctrics, parets, monuments i senyals i pel repintat de façanes públiques i d'edificis privats.

Petició per la reparació

El comú d’Encamp va demanar una fiança de 19.000 euros per als dos joves madrilenys de 18 i 19 anys que van realitzar diverses pintades al mobiliari urbà i edificis particulars de diversos emplaçaments de la parròquia. La cònsol major encampadana, Laura Mas, va afirmar que la corporació ha quantificat els desperfectes en aproximadament 18.800 euros, tot i que “el càlcul es va realitzar molt de pressa i fins i tot podria arribar a augmentar l’import”.

Mas va manifestar que ja han presentat la denúncia a la seu de la Justícia, juntament amb altres ciutadans, i també han sol·licitat als propietaris dels edificis particulars que van ser víctimes del vandalisme que “presentin la seva pròpia querella per complementar la nostra i donar més pes a la causa”. A més, va indicar que en espera que els joves, els quals al tancament d’aquesta edició encara estaven al despatx de l’Obac, passin a disposició judicial davant la batlle, “avui [ahir] hem començat a dur a terme les tasques de neteja de les pintades a través del departament de Medi Ambient”.

Quant a la possibilitat que els detinguts quedin en llibertat i tornin al seu país d’origen, Mas va posar en relleu que el comú emprendrà les accions legals necessàries perquè els joves facin efectiu el pagament dels desperfectes causats a la parròquia. “No els deixarem impunes, nosaltres anirem fins al final i farem totes les accions legals pertinents per cobrar aquest import”, va dir. I va destacar que des de l’administració comunal han de vetllar per cuidar “el nostre patrimoni, que és de tots”, i “hem d’evitar que hi hagi aquesta mena d’actituds al nostre territori. No podem permetre que ni residents ni turistes facin malbé el mobiliari urbà i distorsionin la tranquil·litat de la nostra parròquia”.

Per cloure, la cònsol va indicar que Encamp és un poble “amb molta calma” i “normalment no ens trobem aquesta mena d’actituds. Mai ens havíem trobat uns fets tan incívics”.

Encamp demana 19.000 euros per les pintades

tracking