x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Economia

Els sindicats consideren que les pensions de jubilació són molt baixes

L’USdA i el SAT denuncien el problema de l’accés a un habitatge digne i assequible
Una manifestació convocada pels sindicats.

Els sindicats consideren que les pensions de jubilació són molt baixes

Una manifestació convocada pels sindicats.

Fernando Galindo
Actualitzada 02/03/2021 a les 13:02
Diversos representants sindicals del país van expressar ahir la seva opinió sobre les prestacions de jubilació de la CASS a tancament del 2020. Les dades assenyalen que els pensionistes que han cotitzat 20 anys o més a la Seguretat Social cobren, de mitjana, 1.001 euros mensuals. “Les estadístiques s’haurien de fer per segments. És clar que la gent que té només 20 anys cotitzats està cobrant menys de 1.000 euros, va assenyalar al Diari el president del Sindicat Andorrà de Treballadors (SAT), Guillem Fornieles. Va afegir que el problema rau en el sistema de cotització, ja que “ara el punt està més car”.

D’altra banda, Gabriel Ubach, president de la Unió Sindical d’Andorra (UsdA), va considerar que el Govern hauria de treballar per garantir que amb 20 anys treballats es cobrés una mitjana de 1.000 euros i, per 35 o 40 anys, uns 2.000. “Això és el que desitjaríem, però estem molt lluny d’aquesta situació”, va dir Ubach. A més, va afegir que considera que el sistema de punts de la CASS està obsolet i que el Govern hauria de ser la tercera pota contributiva de l’ens. “Si el Govern aportés el 30% que falta potser no tindríem pensions tan baixes.”

Els dos sindicalistes van coincir que el problema dels pensionistes és, sobretot, l’accés a un habitatge digne i assequible, a hores d’ara “inexistent” al Principat. “Una persona que ha treballat 40 anys es troba que ha de marxar del país perquè no es pot pagar el lloguer. O això o bé ha de viure de l’ajuda dels seus fills. És així de trist”, va comentar Ubach.
Veure’n més
17
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts