Pandèmia mundial

Teletreball i por al virus fan caure l'ús de Cicland

La pandèmia ha condicionat els trajectes dels usuaris que es desplacen per motius laborals

Teletreball i por al virus fan caure l'ús de CiclandFernando Galindo

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El balanç del 2020 no ha estat positiu per a Cicland, que ha sofert una caiguda dels usuaris que utilitzen la bicicleta elèctrica com a mitjà de transport. Si l’any passat a aquestes alçades d’abans de la pandèmia hi havia registrats 140 usuaris, enguany hi ha 107 persones subscrites al vehicle. Concretament, a data de febrer, es desglossen en 22 abonaments anuals, 12 de petit ús i 73 d’ús puntual. En aquest sentit, el gerent de Cicland, Diego Albino, atribueix la davallada de renovacions durant aquest 2021 a l’auge del teletreball i a la por de transmissió del virus.

Respecte al primer factor, Albino va assegurar que les hores amb més flux de vehicles en funcionament coincideix amb les jornades laborals, quelcom que s’ha vist alterat arran de la pandèmia i les recomanacions del Govern per efectuar el teletreball. A més, cal tenir en compte que el gruix d’usuaris de Cicland es troben ubicats entre la franja de 26 i 45 anys, és a dir, que “són treballadors que utilitzen el servei per motius laborals”. “Fins ara podíem constatar que hi havia més moviment entre les 6.00 i les 8.00 hores del matí, de 12.00 a 14.30 hores del migdia i de 16.00 a 18.00 hores de la tarda”, va assenyalar Albino. Quant al segon ítem, el gerent de Cicland va lamentar que la por a la transmissió del virus a través de la bicicleta condicioni l’usuari quan “ningú ens ha contactat perquè s’hagi infectat amb nosaltres”, atès que en altres mitjans de transport l’exposició a la Covid-19 és major. “Nosaltres sempre recomanem rentar-se les mans abans i després d’agafar la bicicleta”, va indicar.

Per dimensionar l’afectació de la pandèmia durant el 2020, Albino va explicar que durant el mes de gener i febrer es van realitzar 524 i 550 viatges respectivament. Al mes de març, amb l’aturada de l’activitat econòmica a partir de la segona quinzena del mes els viatges es van reduir fins a 267. Durant l’abril i el maig no va haver-hi desplaçaments pel confinament de la població, mentre que al mes de juny amb la recuperada de la normalitat la xifra de viatges va tornar a pujar fins als 336. Al juliol van haver-hi 486 desplaçaments i 481 a l’agost, una xifra similar durant els mesos d’estiu. Al setembre i a l’octubre, abans de la segona onada, va haver-hi 604 i 621 viatges respectivament, mentre que amb l’arribada del fred i el tancament d’alguns negocis els desplaçaments van tornar a caure. Així doncs, al novembre es van constatar 505 desplaçaments i al desembre 415.

De cara al futur, Albino va apostar per ampliar les parades a les parròquies altes per fomentar els circuits interiors. “Volem transmetre un missatge d’una Andorra sostenible i que els usuaris ens facin arribar les seves propostes perquè les analitzarem per recaptar idees”, va concloure.

VISITES DURANT EL 2020

Gener 524

Febrer 550

Març 267

Abril 0

Maig 0

Juny 336

Juliol 486

Agost 481

Setembre 604

Octubre 621

Novembre 505

Desembre 415

tracking