x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Salut detecta un brot amb 17 positius a Arinsal

Martínez Benazet informa que els afectats del Tarter sumen ja 18 contagiats
Joan Martínez Benazet durant la compareixença d'aquesta tarda

Joan Martínez Benazet durant la compareixença d'aquesta tarda

Joan Martínez Benazet durant una compareixença

SFGA/JAViladot
Actualitzada 01/03/2021 a les 16:48
El ministre de Salut ha informat aquest migdia que els darrers dies s'ha detectat un brot amb 17 positius a Arinsal que s'ha descobert "entre un mateix col·lectiu" perquè havien de fer un desplaçament i quan es van fer la TMA un dels integrants del grup va donar positiu. Joan Martínez Benazet ha explicat que aquest és un dels "dos brots importants" dels últims dies que s'afegeix al que es va produir entre empleats de les pistes del Tarter que ja suma 18 afectats. El titular de Salut ha manifestat que en el cas d'Arinsal es tracta de persones que "es relacionaven entre ells a nivell social" i que no pot donar més detalls perquè s'ha localitzat recentment i s'està fent la traçabilitat per tenir-lo controlat.

Martínez Benazet ha especificat que el brot entre els empleats del Tarter es va produir "per un acte social fora de l'àmbit laboral però amb persones que treballen al Tarter" i els positius van augmentant de la desena que es va notificar divendres perquè en els primers cribratges alguns dels afectats estaven en període d'incubació i no van donar positiu. El ministre ha assenyalat que avui s'està fent un nou cribratge amb TMA i tests d'antígens a tot el personal del Tarter i d'altres persones relacionades amb ells "per apagar aquest petit incendi que s'ha detectat". I ha destacat que poden sortir nous contagiats perquè el rastreig s'ha anat ampliant als llocs on han pogut estar els infectats i a les seves famílies "perquè la cadena no està tancada" però ha precisat que "no sembla que hi hagi descontrol com va succeir a l'octubre a Encamp quan després de diversos actes socials i pels bars hi va haver un rebrot de la malaltia que ens va portar a més de 110 casos al dia".

Els pacients diagnosticats amb la Covid en les últimes hores són 23, que eleven el total a 10.889, els malalts actius baixen a 304 i les altes pugen a 10.475. Martínez Benazet ha destacat que les xifres mostren una estabilització dels casos diaris que situaran la taxa de reproducció al voltant d'1 i que avui dilluns està en 0,96. I ha afegit que el percentatge de positivitat de les proves TMA, PCR més els tests d'antígens és d'1,5% "el que indica bon control de la pandèmia" i també baixa la taxa d'incidència dels darrers 14 dies fins a 449.

El nombre d'ingressats pel virus al matí eren 21 pacients amb 14 a planta i 7 a l'UCI dels quals n'hi ha sis amb ventilació mecànica i les quatre altes que s'han donat a la tarda deixen només una desena de malalts per la infecció a planta i 17 en total al centre. I l'afectació als centres educatius obliga a tenir una classe amb tots els alumnes confinats i 8 amb part dels estudiants aïllats a casa.
Etiquetes
Veure’n més
19
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts