x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Més de 18.000 persones inscrites per vacunar-se

La plataforma suma 3.000 sol·licituds de majors de 70 anys
Plataforma per vacunar-se contra la Covid

Plataforma per vacunar-se contra la Covid

Plataforma per vacunar-se contra la Covid

Actualitzada 01/03/2021 a les 14:09
El nombre d'inscripcions a la plataforma de vacunació contra la Covid-19 supera aquest migdia les 18.000 persones, de les quals més de 3.000 són majors de 70 anys, segons les xifres que ha facilitat el titular de Salut. Joan Martínez Benazet ha reiterat que l'administració de vaccins serà l'estratègia que permeti recuperar ampliament la normalitat i anar eliminant restriccions de cara a l'estiu quan la majoria de la població estigui vacunada.

El ministre ha indicat que el pla d'arribada de dosis es manté com la setmana passada amb la previsió de rebre a partir de la setmana vinent 5.800 unitats de Pfizer des d'Espanya, "en poc temps les de Moderna des de França" que estan pendent d'un tràmit i les de Covax que simplement queda la fase de transport. I ha remarcat que "tenim tranquil·litat" respecte al subministrament dels fàrmacs d'immunització "i esperem que el març i l'abril tindrem un ritme de vacunació molt elevat". 

Martínez Benazet ha explicat que les persones que hagin passat la infecció per SARS-CoV-2 no s'hauran de vacunar fins que hagin passat 6 mesos des del positiu i amb la informació constant que va arriban dels diferents vaccins "valorarem quina seria la millor vacuna i si cal una dosi o dues" però ha puntualitzat que per a un millor aprofitament de les dosis actuals no se'ls vacunarà de manera immediata perquè ara estan protegits contra la malaltia.

El ministre ha insistit en la necessitat de continuar respectant les restriccions imposades per la pandèmia i ha subratllat que "ens queden uns mesos i pel que hem lluitat ens queda poc". Joan Martínez Benazet ha situat l'horitzó en l'estiu perquè la majoria de la població estarà vacunada i perquè el component estacional farà que el virus es propagui menys com va va succeir l'estiu passat. Per al futur ha apuntat que a la tardor hi haurà algun cas de Covid i potser algun pacient a l'UCI, caldrà portar mascareta en llocs tancats però ha augurat que "la perspectiva és molt diferent" perquè es podran tenir turistes i totes les activitats obertes. 

El titular de Salut ha manifestat que fa un any quan el SARS-CoV-2 s'estenia pel món "estàvem tots alarmats pel que podia arribar, pel que estava passant a Itàlia" però que la situació que s'ha viscut "encara és més gran del que ens podíem imaginar". Martínez Benazet ha reiterat l'agraïment a la població en general i als nens en particular pel comportament cívic que fa possible mantenir índexs baixos de la Covid i ha recalcat que el Govern treballa per poder relaxar les restriccions però que s'ha de reflexionar per ser prudents "i que la fatiga pandèmica no ens faci obrir-nos a les relacions socials" perquè el que hem passat no té res a veure amb el poc queda per acabar amb les mesures.
Etiquetes
  • #7 Joan
    (01/03/21 18:02)

    I quan posaran un Mere a la Seu???

    Respondre
  • #6 pirata
    (01/03/21 16:58)

    I Disney+ quan arriba?

    Respondre
  • #5 Numeros
    (01/03/21 16:42)

    O sigui uns 60.000 que no s'han apuntat. A descomptar nens i altres...

    Respondre
  • #4 Mentioned in the article!?!
    (01/03/21 14:54)

    carmen sanchez va dir..
    When pigs learn to fly the vaccines will arrive ;)

    Respondre
  • #3 carmen sanchez
    (01/03/21 14:01)

    I les vacunes quan arriben?

    Respondre
  • #2 Daniel Marín Mendoza
    (01/03/21 13:55)

    Inscripció per vacuna

    Respondre
  • #1 Daniel Marín Mendoza
    (01/03/21 13:54)

    Inscripció per vacunarme

    Respondre
7
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts