Pandèmia mundial

La xifra de persones ateses per la Creu Roja s'estabilitza

La xifra de persones ateses per la Creu Roja s'estabilitzaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de persones amb necessitats ateses per la Creu Roja a través de la Botiga Solidària, s’estabilitza en les darreres setmanes en prop dels 600 usuaris. Segons l’última actualització realitzada per l’entitat divendres passat, el dispositiu, que va néixer amb la voluntat d’oferir els serveis bàsics alimentaris i higiènics a aquelles famílies que es troben en una situació econòmicament complicada, està oferint ajuda a un total de 597 persones. El director de la Creu Roja, Jordi Fernández, va valorar molt positivament la implementació de l’equipament a Andorra, ja que “dona un servei a la gent més necessitada”, sobretot “en aquests moments en els quals un virus ha provocat una caiguda del benestar econòmic considerable”.

A més, va indicar que malgrat en aquests moments moltes persones que atenem són treballadors temporals, “més residents de la que ens imaginem requereix la nostra ajuda, la de Càritas i la del ministeri d’Afers Socials”. “El virus té conseqüència sobre l’estat financer del país i els seus residents. Nosaltres vam crear la botiga al juny com un dispositiu temporal, però amb el pas dels mesos cada dia se’ns fa més palès que aquesta ha de seguir existint fins que retrobem una situació de recuperació i normalitat”, va exposar.

En aquest sentit, Fernández va assenyalar que malgrat que “venen temps difícils i tots en som conscients, vull ser optimista i creure que amb l’arribada de les vacunes puguem redreçar l’economia d’Andorra” i que “la gent recuperi la feina i la seva situació financera al més aviat possible”. El director de l’entitat també es va mostrar molt agraït per la solidaritat que ha demostrat tot el país a través de les donacions en els recaptes d’aliments. I va destacar que “Andorra no està acostumada a tenir precarietat” i el fet de poder disposar d’un dispositiu com la Botiga Solidària també “ajuda a conscienciar la població de la situació que està patint gran part de la població”.

tracking