Pandèmia mundial

Els taxistes xifren en un 70% els serveis que no han fet la temporada d'hivern

La falta de turistes, els principals clients durant aquests mesos, ha afectat greument el col·lectiu

Els taxistes xifren en un 70% els serveis que no han fet la temporada d'hivernARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pandèmia ha afectat i afecta tots els sectors professionals i el col·lectiu de taxistes no es pas una excepció. L’anomenada nova normalitat que afecta des del març de l’any passat el país i les restriccions a la mobilitat decretades pels països de l’entorn i d’altres més llunyans però que aportaven un gran nombre de visitants i excursionistes a Andorra han buidat els carrers del Principat de turistes, un públic potencial i fidel del col·lectiu de taxistes.

Així ho explicava en declaracions al Diari el president de l’Associació de Taxistes d’Andorra (ATA), Carlos Felipe. “Estem treballant molt per sota de la mitjana de l’any passat. Treballem tan sols per cobrir despeses i, a vegades, ni això”, comentava Felipe preguntat per com estava afectant la pandèmia al sector. El màxim responsable de l’Associació de Taxistes d’Andorra afegia que, aproximadament, calculen que han perdut un setanta per cent del servei de la temporada d’hivern respecte al que havien fet en exercicis passat.

El sector del taxi es troba en una situació “especialment delicada”, ja que a més de patir les conseqüències de la pandèmia es troba “amenaçat” per un nou servei de bus a demanda que estarà disponible a partir d’avui a la parròquia de Canillo. Un servei que ha posat en marxa la corporació que encapçala el cònsol major, Francesc Camp, amb l’objectiu de potenciar el transport públic a la parròquia i facilitar els desplaçaments de bona part de la ciutadania. Fa uns dies, el mateix president de l’Associació de Taxistes d’Andorra expressava també en declaracions al Diari el seu desacord amb el servei parroquial de bus a demanda de Canillo. “Considerem que es tracta de competència deslleial” afirmava Felipe en conèixer la iniciativa.

tracking