Política

El PS demana per les fundacions de Govern

El conseller general Carles Sánchez també sol·licita informació sobre el funcionament del transport públic i de l’aplicació de mobilitat

El PS demana per les fundacions de Govern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialdemòcrata ha entrat una bateria de preguntes a Sindicatura entre les quals sol·liciten la informació referent a les fundacions que té el Govern. La consellera general i presidenta del PS, Susanna Vela, vol saber el llistat de les fundacions privades i del sector públic de l’executiu perquè afirma que el Govern es va comprometre a fer-ho públic i no consta enlloc. “No van habilitar la fórmula per la qual es fa una publicitat activa des de la mateixa pàgina web de registre de les fundacions del ministeri. Des del PS ens hem adonat que en aquesta pàgina tampoc hi apareixen els partits polítics d’Andorra, quan fa uns mesos sí que estaven”, exposa Vela. La consellera general també assenyala que, “si bé potser es tracta d’un procés de canvi o actualització de la pàgina web”, de les fundacions “no hi ha cap mena d’informació: ni el seu nom, ni l’objecte social o a què es dediquen”.

A més, el conseller general, Carles Sánchez, també ha tramitat diverses preguntes a Sindicatura sobre el funcionament del transport públic i de l’aplicació de mobilitat Mou_T_B. Sánchez demana quins han estat els canvis de rutes, les freqüències i els horaris de les línies nacionals atorgades en concessió des de l’1 de setembre del 2020 fins a la data i si han existit demandes de modificació dels termes econòmics o operatius de la concessió per part de les empreses concessionàries. Pel que fa a les tarifes i al sistema de pagament de línies nacionals i comunals, així com altres mitjans de transport, el conseller sol·licita saber quan preveu Govern la seva integració, així com el nombre de viatgers, el d’usuaris amb abonaments distribuïts per tipologies i quan es renovarà tota la senyalística de les parades d’autobús de les línies nacionals amb l’objectiu de poder gaudir d’informació fidedigna i actualitzada de cada punt de recollida.

Des del Partit Socialdemòcrata també han demanat si s’han registrat incidències en el funcionament de l’aplicació Mou_T_B. Així doncs sol·licita la informació relativa a quantes i de quina naturalesa i tipologia són.

tracking