Ciència

Andorra comença el procés de seqüenciació genòmica d'algunes de les espècies

El treball neix per l'acord de col·laboració entre Actua Innovació i el Centre de Regulació Genòmica de Barcelona

Signatura del conveni aquest matíActua

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra inicia el procés de seqüenciació del genoma d'algunes espècies gràcies al conveni signat avui entre Actua Innovació i el Centre de Regulació Genòmica de Barcelona (CRG). L'acord "posicionarà Andorra per primera vegada en el mapa internacional de la seqüenciació del genoma", segons destaca Actua que remarca aquest projecte permet que "alguns éssers vius del país formin part del catàleg internacional de la biodiversitat, en seguiment de les recomanacions de la Comissió Europea en l’àmbit de la sostenibilitat i la conservació dels ecosistemes.

El secretari d’Estat de Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert, ha assenyalat en la en la signatura del conveni que suposa apropar Andorra "cap a un àmbit de coneixement que pot aportar moltes oportunitats en l'àmbit de la salut humana i la biodiversitat" i que és la primera vegada que el país participa en un projecte d’aquest abast.

L'acord inclou la creació d'una beca de doctorat conjunta entre Actua Innovació i el CRG que en la primera edició s'ha assignat al laboratori del doctorRoderic Guigó, al CRG. El beneficiari d'aquesta beca treballarà en el grup de recerca deldoctorque centra l'activitat en la Biologia Computacional del processament d’RNA amb diferents aplicacions, segons ha informat Actua.

tracking