x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Sense aglomeracions a les estacions

Les cues de la setmana passada a les pistes desapareixen però encara es continuen venent forfets als esquiadors estrangers
Esquiadors a un dels telecabines de l'estació del Tarter.

Menys aglomeracions i esquiadors a les pistes

Esquiadors a un dels telecabines de l'estació del Tarter.

L. G.
El sector del Tarter ahir al matí a Grandvalira.

Menys aglomeracions i esquiadors a les pistes

El sector del Tarter ahir al matí a Grandvalira.

L. G.
Actualitzada 28/02/2021 a les 12:25
Les estacions d’esquí van viure ahir una jornada sense aglomeracions d’usuaris a les pistes, una imatge ben diferent de la que es va poder observar el cap de setmana passat a les instal·lacions dels dominis que es troben actius. Així doncs, els camps de neu no van registrar ni cues ni massificacions en tot el dia, malgrat hi va haver una bona afluència de residents i d’esquiadors visitants. Als aparcaments de les estacions es van poder observar molts vehicles amb matrícula espanyola i francesa, a més de diferents països de fora de la Unió Europea, com Rússia.

Quant al sector del Tarter a Grandvalira, on s’ha produït un brot de coronavirus en un establiment de restauració amb un total de deu treballadors contagiats, la imatge ahir era tranquil·la. Els locals en qüestió es trobaven tancats al públic i amb vigilància per garantir que cap client accedís a les instal·lacions i hi hagués la possibilitat que contragués el virus per contacte. A causa d’aquesta incidència al Tarter, els responsables del sector de Soldeu van habilitar més locals per seguir oferint un bon servei als seus clients i evitar que es produïssin aglomeracions en hores punta.

D’altra banda, hi va haver diversos clients que van optar per realitzar pícnics a diversos punts de l’estació i així evitar haver de desplaçar-se al sector contigu. “Estem acostumats a fer una parada petita al migdia per prendre una cervesa i menjar alguna cosa i sabent que no obririen els restaurants hem decidit portar-ho de casa i fer alguna cosa improvisada”, va indicar un esquiador. A més, i fruit de la detecció dels casos positius, els tècnics de les estacions van estar vigilant durant tota la jornada que tots els clients que accedien als remuntadors utilitzaven la mascareta i mantenien les distàncies de seguretat escaients amb la voluntat de seguir les recomanacions.

Afluència d’esquiadors forans
Malgrat la prohibició del Govern de permetre l’entrada d’esquiadors no residents als camps de neu, des de Grandvalira fins a Vallnord-Pal Arinsal van registrar ahir afluència de visitants espanyols i francesos. Segons van explicar al Diari diversos testimonis, la possibilitat d’adquirir el forfet a través de plataformes de reserva i la permissibilitat per poder obtenir l’entrada a taquilles sense la necessitat de presentar el passaport andorrà o la targeta de residència, van generar que els turistes provinents de territoris on se’ls permet la mobilitat aprofitessin el cap de setmana per anar a esquiar.


L’Aina, una jove procedent de Mallorca, va explicar que aprofitant que a les illes Balears demà és festa van decidir venir a passar el cap de setmana al Principat i “treure’ns l’ànsia d’esquiar”. “Teníem dubtes de si podríem accedir a les estacions perquè no vivim al país i per sortir de dubtes vam trucar a pistes i tot i que en un primer moment ens van confirmar que no podíem esquiar, després ens van dir que si llogàvem el material i anàvem a la taquilla ens vendrien el forfet de totes maneres”.


En la mateixa situació es va trobar l’Olivier Czuper, un resident de Tolosa que va accedir a pistes amb la seva filla petita malgrat França no permet als seus ciutadans anar a esquiar a altres països. “Tenia quatre dies de festa i la nena no havia esquiat mai, llavors hem aprofitat per venir a Andorra i utilitzar les instal·lacions que el nostre país no ens permet”, va exposar. I va puntualitzar que ja té hora per fer-se una TMA i poder tornar a l’Estat veí del nord. “No comparteixo les mesures restrictives, però soc molt conscient de la perillositat del virus”, va cloure.


Un altre cas és el de la Patry, en Marco i en Miguel, tres germans madrilenys que des de dijous s’allotgen en un Airbnb al Principat i asseguren haver anat a esquiar cada dia “d’ençà que estem al país”. “És la segona vegada que venim aquesta temporada i mai hem tingut cap problema per accedir a Grandvalira, nosaltres comprem els forfets a través de plataformes de reserva i els intercanviem a les taquilles ensenyant el DNI”, van afirmar.


L’Ariadna i el Marc, una parella de Barcelona, també van assenyalar que tot i que estaven “una mica espantats” per si no els deixaven entrar a Andorra “perquè últimament hi ha més controls que abans”, no els preocupava poder accedir a les pistes. “Venim cada dues setmanes per desconnectar i gaudir de la neu, i des de l’obertura de les estacions al gener sempre ens han deixat comprar el forfet i mai ens han cridat l’atenció”, va dir.
Etiquetes
  • #30 Snow104
    (28/02/21 16:16)

    Josep va dir..
    Te parece bien que haya una decision del govern diciendo que las pistas solo tienen que estar abiertas para los residentes, y que GV venda forfaits a todo Dios ? Vamos bien .....!!!!

    Respondre
  • #29 Pep
    (28/02/21 15:28)

    Que les estacions venguin forfets a turistes es un gran pecat i molesta a tothom. Que gràcies a això treballin alguns hotels, restaurants, botigues, benzineres, etc... no us molesta. Colla d'hipòcrites, que voleu? Tancar pistes i veure com s'acaba d'ensorrar el país?

    Respondre
  • #28 Manel
    (28/02/21 15:25)

    Les dugues Andorra va dir..
    D'on et penses que surten els cuartos per pagar-los el sou? O és que no m'en he enterat i resulta que s'han descobert pous de petroli i mines d'or i de diamants a sota l'edifici de Govern?

    Respondre
  • #27 Ara mateix
    (28/02/21 14:18)

    Acabo de passar aquest article al Govern de França.

    Salutacions

    Respondre
  • #26 Pal
    (28/02/21 14:10)

    Pal, aparcament caubella, un 25% de coches forans aquest matí.

    Respondre
  • #25 And
    (28/02/21 13:18)

    Mari Carme Naudí va dir..
    I perquè callar!!!!!!
    Volem que Andorra tingui credibilitat al Nivel Internacional ( volem el BCE.....).
    Entonces s'ha de fer les coses bé.
    Comunicació Official de Govern D'Andorra “Pistes solo per residents”, en la realitat es ven forfet a tothom.
    S'ha de deixar de fer els tontons, si no es quedarem com el país tercermundistes i ningun ens ajudarà i dema no serà 1,5 cartró de tabac, però solament 2 paquets!!!!!!
    El país a la ruïna, a plantar patates com fa 50 anys!!!!

    Respondre
  • #24 Mari Carme Naudí Casal
    (28/02/21 12:25)

    A callar tothom Collins!!!!

    Respondre
  • #23 Mari Carme Naudí
    (28/02/21 12:23)

  • #22 Pepe
    (28/02/21 12:21)

    La foto es de la part baixa a dalt molt ple més qie la setmana passada

    Respondre
  • #21 Josep
    (28/02/21 12:02)

    Al meu em sembla bé que és venguin forfets a estrangers. Andorra viu d'això.

    Respondre
Veure’n més
30
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts