x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Justícia

L'autor de la mort d'un motorista el 2018 haurà de pagar 150.000 euros

L’asseguradora del causant de l’accident de trànsit a la carretera de l’Obac va al TS per recorre l’import de la indemnització
L'accident mortal que va tenir lloc el 19 de juny del 2018 a la carretera de l'Obac.

L'autor de la mort el 2018 d'un motorista haurà de pagar 150.000 euros

L'accident mortal que va tenir lloc el 19 de juny del 2018 a la carretera de l'Obac.

Fernando Galindo
Actualitzada 28/02/2021 a les 10:31
El responsable de l’accident mortal que va tenir lloc el 19 de juny del 2018 a la carretera de l’Obac haurà de pagar una indemnització de 150.000 euros als familiars de la víctima. L’incident es va jutjar en una ordenança penal l’11 de juny del 2019 i a la sentència de la Batllia hi figura que l’autor ha d’abonar 50.000 euros a la vídua del difunt, 40.000 euros a cadascun dels seus dos fills i 20.000 euros en concepte del patiment premortem, ja que l’home va morir quatre hores després de patir el sinistre a causa de les greus ferides que va sofrir. I també se’l va condemnar a sis mesos de presó condicional per un delicte major d’homicidi per imprudència greu i a dotze mesos de suspensió del permís de conduir.

El responsable dels fets va acceptar la culpa, però la seva asseguradora va decidir presentar un recurs al Tribunal Superior per recórrer l’import de la indemnització que figura a la sentència inicial. Així doncs, la lletrada de la companyia va exposar dijous passat a la sala penal que l’accident es va produir per culpa de les dues persones implicades, el l’autor i el difunt, i va al·legar que la víctima circulava dos cops per sobre de la velocitat permesa a la via, 50 quilòmetres per hora (km/h), un fet que va considerar que va contribuir al fet que el succés finalitzés tràgicament. “No discutim la causa del sinistre perquè és clara, però hem de destacar que el finat anava a 103 km/h, la qual cosa va provocar que l’impacte que va sofrir en el xoc entre ambdues carrosseries fos més greu i s’acabés produint la mort”, va assenyalar.

En aquest sentit, va puntualitzar que si la víctima hagués “circulat a una velocitat adequada a la carretera, l’impacte hauria estat menor”. Per aquest motiu, va sol·licitar als magistrats del Superior que consideressin la concurrència de culpa en un 40% pel difunt i un 60% pel seu client.

L’advocat del finat es va mostrar en contra de la proposta de la defensa i va destacar que a l’atestat realitzat per la policia el dia dels fets hi figura que la causa de l’accident va ser un avançament il·legal en línia contínua i sense visibilitat, el qual va provocar l’inevitable impacte. “Si el seu client no hagués realitzat la maniobra prohibida, no hi hauria hagut cap accident”, va puntualitzar.

A més, va manifestar que l’import de la indemnització a la família de la víctima és el marcat per la justícia i és “una quantitat raonable tenint en compte les circumstàncies del succés”. Per cloure, l’advocat del mort va posar de manifest que quan es tracta d’una persona que ha traspassat per causes externes a la seva acció, “no existeix cap import econòmic que pugui arribar a alleujar el dolor que poden sentir els éssers més pròxims”.
Etiquetes
  • #9 Cullo
    (28/02/21 21:57)

  • #8 seba
    (28/02/21 21:17)

    12 meses q ridiculo, es un asesino y como minimo tendria q ir años a la carcel y el carnet de por vida.. Pero la vida de un ciudadano no vale nada . No hay justicia de verdad. es una verguenza y no predica el ejemplo. Por eso seguiran habiendo muertos en la calles Andorranas.

    Respondre
  • #7 cristian
    (28/02/21 20:54)

    recordo fa uns 20 anys aproximadament un accident exactament igual al mateix lloc.. un motorista va xocar amb un autobus al mateix lloc, en el mateix sentit.
    sense entrar a valorar causes i culpables, potser s'hauria de revisar la corba per que es realment perillosa

    Respondre
  • #6 Mal explicat
    (28/02/21 19:21)

    Alguna cosa està mal explicada. Si la defensa sap que es doblava la velocitat amb la moto, estava al dossier, no ho pot negar l'altra part. I si no estava al dossier, d'on s'ho han tret?

    Respondre
  • #5 Xavier
    (28/02/21 13:21)

    L'extrany és que no tinguem més accidents. Les motos cirqulen a velocitat que volen, fan un sroll extrident (24 hores, com un circuit de motos GP) I no hi ha ningú que mogui un dit. Com un pais sensa llei. Tothom passa, ja ho fara un altra, jo no vull implicar-me. Aixis tindrem turisme de qualitat.

    Respondre
  • #4 Responsabilitat per part de tots!
    (28/02/21 12:48)

    Laura va dir..
    Manca mes responsabilitat per part de tots! No som conscients que esta amb joc la vida de les persones! Siusplau respecteu els senyals i els demés vehicles que circulen per la mateixa via que tots em de compartir!

    Respondre
  • #3 poc és poc
    (28/02/21 12:44)

    És poc molt poc quan sabem que ni els morts en accident ressusciten i el que perdem és irrepetible en la història de la humanitat.

    Respondre
  • #2 Laura
    (28/02/21 11:56)

    La història és repeteix... tantes vides i tantes famílies truncades per culpa de la irresponsabilitat...
    https://www.diariandorra.ad/noticies/nacional/2009/10/26/un_motorista_pateix_ferides_molt_greus_un_xoc_sant_julia_24525_1125.html

    Respondre
  • #1 Això em recorda...
    (28/02/21 11:13)

    Això hem recorda l'accident que va tenir un motorista de 31 anys que viatjava entre Ordino i la Massana:   ( https://forum.ad/mor-un-motorista-de-31-anys-en-un-accident-a-la-massana/ ) doncs jo he vist una furgoneta blanca pickup creuar just tota la carretera amb línia continua de pujada i entrar a ma esquerra a aquells camps de conrreu!! Tot una imprudència i possible causant d'accidents si un cotxe o moto baixa en direcció a la Massana i es just en aquella revolt!!!

    Respondre
9
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts