Reportatge

Batussa a la presó

Un insult a un comandament de part d’un intern va iniciar una batussa al centre penitenciari per intentar immobilitzar un home conegut per ser conflictiu.

Batussa a la presóFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els agents de la Comella estan més que fastiguejats amb l’actitud d’un jove que des que va ingressar ha mostrat un comportament agressiu poc vist pels treballadors que es mouen entre les reixes. L’home ja es conegut pel seu caràcter temperamental, i el darrer episodi de violència va tenir lloc diumenge passat quan es va enganxar amb un comandament. Aquest li va cridar l’atenció i a partir d’aquí va començar la batussa, l’intern li va donar un cop de peu i durant l’intent d’immobilitzar-lo diversos agents van resultar ferits lleus.

El noi està complint una condemna de deu mesos precisament pel seu comportament, també violent, contra els policies que el van custodiar i els que van fer el trasllat a la Batllia. Després de l’altercat al centre penitenciari els responsables de la presó van decidir tancar-lo en una cel·la d’aïllament, però la psicòloga responsable ho va desaconsellar pel seu estat d’ansietat.

Fonts del centre han remarcat que quan va ingressar va arribar amb una síndrome d’abstinència molt important i que sempre ha estat una persona problemàtica, que ha de ser tractada amb molt de tacte. De moment està privat de llibertat per l’agressió als policies, però la imputació principal està relacionada amb l’Operació Queen, per suposat tràfic i consum de droga, i que el gener passat va permetre el desmantellament de tres punts de venda d’estupefaents, situats dos d’aquests a Andorra la Vella i un tercer a Sant Julià .

A principis de la passada tardor es va iniciar una investigació policial, que posteriorment va ser judicialitzada i tutelada per la Batllia especialitzada, envers una presumpta xarxa d’introducció i venda de productes estupefaents al Principat, principalment cocaïna.

La Batllia va decretar presó preventiva per a tres dels detinguts, dues noies i un noi vinculats als tres pisos desmantellats. Als tres empresonats s’havia ja sumat l’home que ja havia entrat a la Comella dies abans per complir deu mesos de presó ferma per haver desobeït, injuriat i agredit un policia mentre el traslladaven.

tracking