Pandèmia mundial

27 casos nous per Covid-19 en les darreres 24 hores

L’hospital compta amb 19 pacients, un més que divendres, i un d’ells ha pogut abandonar l’UCI

27 casos nous per Covid-19 en les darreres 24 horesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Salut va notificar ahir la detecció de 27 contagis nous per Covid en les darreres 24 hores, una dada que eleva a 10.849 els casos totals per coronavirus des de l'inici de la pandèmia al país, el març de l’any passat. Les xifres que el Govern va facilitar ahir segueixen la tendència de les darreres setmanes amb menys de 30 contagis diaris i el nombre de persones que actualment tenen el virus ha disminuït a 310, vuit menys respecte a divendres. Així mateix, l’executiu va detallar s’han donat 35 noves altes, fet que provoca que la xifra de recuperacions totals pugi a 10.429, i que les defuncions per culpa de la infecció es mantenen en 110 víctimes.

L'hospital Nostra Senyora de Meritxell compta amb 19 pacients ingressats per coronavirus, un més respecte a divendres, i el nombre d’hospitalitzacions a planta ha augmentat a 13 persones. Un d’aquests nous ingressos és el d’un pacient que es trobava a la Unitat de Cures Intensives i que ha estat traslladat a planta mentre que els sis ingressats restants a l’UCI es troben tots sota ventilació mecànica. Salut també va informar que la planta Covid habilitada a El Cedre per acollir i atendre els padrins infectats de coronovarius segueix buida.

El SAAS va administrar divendres 21 vacunes més corresponents a la segona dosi del fàrmac de Pfizer, que ja es troba en període de finalització segons va avançar divendres la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, durant la roda de premsa d’actualització de les dades sanitàries i la situació epidemiològica. Amb les darreres dosis administrades, la xifra total de vaccins contra la Covid-19 que s’han posat al país fins a la data és de 2.547, de les quals també es beneficiaran majors de 70 anys, persones extremament vulnerables perquè presenten condicions de salut amb risc més alt d’ingrés hospitalari, morbiditat i mortalitat, professionals de la salut que fan activitat assistencial, cuidadors de persones ateses a domicili, i personal de l’hospital i de suport dels centres mèdics.

L’afectació de la Covid al sistema educatiu es manté amb sis aules que estan confinades parcialment no hi ha cap classe que actualment es trobi amb un aïllament total per algun contagi del virus. Així mateix, la pressió ha millorat pel que fa a les classes en vigilància passiva, ja que segons les dades facilitades ahir pel ministeri, Salut ha passat de controlar 16 aules a només 4.

tracking