x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Menors de 55 anys que hagin superat el virus només rebran una vacuna

Aquesta única dosi se’ls administrarà sis mesos després d’haver passat el coronavirus
Pla obert de l'hotel d'entitats de Berga amb persones vacunant-se.

Menors de 55 anys que hagin superat el virus només rebran una vacuna

Pla obert de l'hotel d'entitats de Berga amb persones vacunant-se.

Actualitzada 27/02/2021 a les 06:21
Les persones menors de 55 anys que hagin tingut coronavirus sis mesos abans només rebran una dosi de la vacuna. Així ho va determinar ahir la comissió de salut pública amb representació de tots els territoris de l’Estat. El document especifica que després de revisar els estudis clínics existents es recomana posar la segona vacuna quan els majors de 55 anys que han estat infectats estiguin completament recuperats i hagin conclòs el període d’aïllament. Destaca que no cal fer proves serològiques ni abans ni després de les vacunes. L’informe demana respectar el “principi de solidaritat” per vacunar primer la gent gran amb les vacunes més eficaces.

Després de les residències de gent gran, del personal sanitari, dels grans dependents i de les persones de més de 80 anys, es vacunaran les persones d’entre 70 i 79 anys i les de 60 a 69 anys. A continuació rebran les vacunes els menors de 60 anys amb risc alt de Covid-19 greu i després les persones d’entre 56 i 59 anys. La comissió indica que ha definit aquests grups “en previsió d’una major disponibilitat de dosis de vacunes en el segon trimestre de l’any”. També especifica que amb les vacunes d’AstraZeneca, després de vacunar els col·lectius amb funció essencial es vacunaran les persones d’entre 45 i 55 anys. El document recorda que el principal factor de risc d’hospitalització i mort per Covid-19 és tenir més de 60 anys i que va augmentant amb una edat més elevada. Per això, ressalta que cal vacunar primer les persones més grans. També demana tenir en compte “el principi de solidaritat” perquè les vacunes que tenen eficàcia acreditada als grups de major edat arribin a aquestes persones “tenint en compte que totes les vacunes disponibles a Espanya són segures i eficaces”.

A Catalunya, a més, el departament de Salut vacunarà contra la Covid-19 els cuidadors de persones afectades per malalties minoritàries, sobretot aquelles que estan a càrrec d’infants, segons va avançar ahir la consellera de Salut, Alba Vergés. La consellera va destacar que aquest col·lectiu “són una peça clau per protegir els més vulnerables”, en el marc d’una jornada celebrada ahir a Barcelona amb motiu del Dia mundial de les malalties minoritàries a Catalunya. La titular de Salut també va posat en relleu que la pandèmia no hagi aturat a Catalunya el desplegament del model d’atenció a aquestes malalties.
Etiquetes
  • #6 Jordi
    (28/02/21 01:06)

  • #5 Venuts...
    (28/02/21 00:04)

    D'acord amb els comentaris anteriors... Venuts als mitjans de la província. cat i aquí ningú diu res! Estem patint un cavall de Troia pels mitjans de comunicació.

    Respondre
  • #4 Ja n'hi ha prou
    (27/02/21 14:02)

    Ja n'hi ha prou! Estic molt farta de vosaltres! Ens poseu notícies que no son del país com si ho fóssin.Llegeixo el titular, entro i me'n adono que esteu parlant de Catalunya! No teniu vergonya! Cada vegada foteu mes merda i us agrada provocar mes que una altra cosa, o si no és que no ho entenc! Haurem de prohibir als periodistes espanyols que treballin a la premsa andorrana. Només fan que intoxicar. Jo vull llegir notícies del meu país, Andorra, si vull llegir les de l'estranger me'n vaig a la secció que correspon, Catalunya, Espanya, Europa, Mon o el que sigui, però no coleu notícies estrangeres com si fóssin d'Andorra, que sempre ho feu!

    Respondre
  • #3 No sabeu res
    (27/02/21 10:47)

    No sabeu si en cal una, dos, si contagiem després, si els anticossos duraran quant temps, ni els efectes secundaris, si pots caure malalt amb la vacuna... en definitiva... que estem de proves. Ni el que ens injecten saben el que és. 6 mesos abans els menors de 55 només una dosi. Faran serologia per saber si tenen anticossos? Perquè al meu home li van durar 4 mesos i té 42 anys. S'ha fet dos extraccions de sang. “Fini” els anticossos. I si ens vacunem, ho haurem de fer cada any?  Molt contagiosa no deu ser en realitat que els llestos de Catalunya fan manifestacions tots amontonats i a sobre ens volen explicar coses o copiem. Vigilo com ningú, fòbia o no, no ho sé però em sembla que amb la por s'han passat per jugar amb les persones

    Respondre
  • #2 GK
    (27/02/21 09:34)

    Perdoneu, però, com a andorrà, estic esgarrifat de llegir que depenem d'Espanya ! A veure ! Jo, mirant la meva història, tinc el president de la republica francesa com a cap d'Estat, així com el Bisbe ! No entenc aquesta passió que teniu, molts, per Espanya ! Espanya és un país de la UE, però poc lligam històric tenim comparat amb França ! No entenc ! Fins i tot, col·labora la Generalitat de Catalunya amb aquest diari que és un diari andorrà! I segur que la majoria dels periodistes no viuen a Andorra !  Que ens passa ? 

    Respondre
  • #1 Ignasi
    (27/02/21 08:57)

    Ara ja ni dissimuleu, ens passeu les decisions catalanes com si fossin les d'Andorra. Deu ser cert que som un barri de la Seu. Sr Benazet, no tenim criteri propi? 

    Respondre
6
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts