x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Tribunals

La sala penal redueix a tres anys de presó la condemna a dos traficants

Els lletrats defensaven que les penes eren “exagerades” i que només “van fer de mules”
La droga i el material intervingut a l''operació Elit'.

La sala penal redueix a tres anys de presó la condemna a dos traficants

La droga i el material intervingut a l''operació Elit'.

Actualitzada 27/02/2021 a les 11:24
El Tribunal Superior va notificar ahir la sentència que redueix a quatre anys de presó, un dels quals condicional, la condemna a dos dels homes implicats en una xarxa d’importació de cànnabis a Andorra. D’aquesta manera, els magistrats de la sala penal van estimar de forma parcial el recurs d’apel·lació presentat pels lletrats de la defensa dels processats, els quals van al·legar durant la vista oral realitzada a final del mes passat que les penes dictades per Corts eren “exagerades” i que els seus clients tan sols “van fer de mules per transportar la droga al Principat”.

Els lletrats van assenyalar que als seus clients se’ls atorga un rol major al que van tenir en la introducció de la droga. Així doncs, van considerar que tenint en compte que els processats es troben en règim de presó provisional a la Comella des de fa quasi dos anys, “tan sols van actuar a compte d’una tercera persona”, que, suposadament, “tenia previst traficar amb l’estupefaent per treure’n benefici”. També van exposar que no hi ha cap prova a la causa que indiqui que els seus clients estaven immersos en una xarxa de tràfic d’estupefaents, per la qual cosa afirmen que se’ls ha imputat una participació “que no van arribar a tenir en cap moment”, ja que “no eren els caps de la xarxa de traficants”.

Per cloure, els advocats van ressaltar que durant els 23 mesos que fa que són al centre penitenciari “han tingut una conducta impecable, col·laborant en totes les activitats”, i fins i tot un ha tornat a estudiar i l’altre ha seguit un tractament de desintoxicació per l’addicció al cànnabis. I van posar en relleu que la condemna de Corts atempta contra la voluntat de reinserció dels seus clients, els quals “estan molt penedits” pels fets succeïts fa quasi dos anys. El ministeri públic va defensar que la sentència en primera instància era molt respectuosa, ja que no establia la pena màxima.

Els acusats de l’anomenada operació Elit van ser penats per un delicte major d’importació de marihuana en gran quantitat destinada al tràfic d’estupefaents i per una contravenció penal de consum continuat de marihuana a quatre anys i mig de presó ferma i al pagament d’un import de 20.000 euros en concepte de responsabilitat civil. Els fets es remunten al 24 de març del 2019, quan el cos de policia va detenir tres residents en diversos punts del país, acusats d’entrar 6,5 quilos de marihuana a través d’un pas de muntanya.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts