x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Transport públic

Els taxistes se senten amenaçats pel nou servei de bus “a demanda”

El col·lectiu denuncia que el Govern permeti el que considera competència deslleial
Una parada de taxis d'Andorra la Vella.

Els taxistes se senten amenaçats pel nou servei de bus “a demanda”

Una parada de taxis d'Andorra la Vella.

Fernando Galindo
Actualitzada 27/02/2021 a les 11:24
El nou sistema de bus “a demanda” que es va presentar dimecres a la parròquia de Canillo ha provocat, com era d’esperar, les primeres reaccions per part del sector de taxistes del Principat. “No hi estem d’acord. El Govern hauria de mirar una mica més per nosaltres. Es tracta de competència deslleial”, comenta Carlos Felipe, president de l’Associació de Taxistes d’Andorra. I afegeix que “allò que hauria de ser habitual és que un bus fes una ruta marcada. Per oferir rutes exclusives o serveis personalitzats ja hi som nosaltres”. Amb aquestes paraules Felipe expressava el seu desacord amb el nou servei. Un servei que, a diferència dels taxistes i al tractar-se d’un transport públic, està subvencionat pel Govern. “En aquests moments no tenim ni feina i, si hi afegim això, ja podem plegar”, conclou.

Carlos Felipe també explica al Diari que l’intrusisme laboral ja va començar temps enrere, concretament quan el servei d’Andbus va decidir oferir el “porta a porta”, un servei complementari a la línia principal que ofereix al client la possibilitat de recollir-lo a casa per evitar-li desplaçaments innecessaris.

Recordem que dimecres al matí el cònsol major de Canillo, Francesc Camp, va presentar Uclic, un mitjà de transport que funcionarà “a demanda” del client i modificarà l’itinerari, gràcies a un algoritme, per establir la ruta més curta en funció de les reserves. Així doncs, aquest nou servei constarà de 56 parades i s’estrenarà l’1 de març amb una prova pilot que tindrà una durada màxima de tres mesos, és a dir, fins a final de maig. Aquest nou bus amb ànima de taxi suposarà una inversió de pressupost de 15.000 euros per mes i s’habilitaran dos autobusos amb capacitat per a 20 i vuit persones, respectivament.

Camp exposa que es tracta d’una aposta de mobilitat sostenible, ja que permetrà “optimitzar” el transport de persones “en una parròquia molt extensa”.
Etiquetes
  • #14 Josep
    (28/02/21 23:07)

    A mi hem va cobrar un taxista 20 euros per anar des del Funicamp fins al Prat gran de l'areny.. 3 minuts de carrera... a mes no pots pagar amb visa... haurien d'evolucionar una mica i no fotre aquesta garrotada a algu amb una cama trencada que demana el servei

    Respondre
  • #13 Public transport first
    (28/02/21 12:26)

    Taxis are complimentary (and over priced).

    Respondre
  • #12 Seb
    (28/02/21 08:52)

    Ara estem ben arregats, si no podem potenciar el trànsport públic per no fer competència als taxistes.

    Respondre
  • #11 servei caríssim
    (28/02/21 08:09)

    Els taxistes que s'ho facin mirar, tenen un servei caríssim i uns vehicles alguns de tercera categoria, pagues per un dacia com si et portessin en Ferrari. A aquest pas surtirà més económic demanar el taxi a la Seu. I a més a més de tot això i del preu car, et cobren un euro extra, així pel morro. toma ya.

    Respondre
  • #10 carmen sanchez
    (28/02/21 07:46)

    Sres. Taxistes, es diu competencia i servei public

    Respondre
  • #9 Idea.
    (27/02/21 22:22)

    Ús podeu fer un servei privat de xofer i no un servei públic.

    Respondre
  • #8 Espavileu
    (27/02/21 22:19)

  • #7 Competencia desleal ja
    (27/02/21 21:50)

    és queixa de competència desleal ja! Festo mirar

    Respondre
  • #6 un taxista a favor...!
    (27/02/21 14:17)

    No pots lluitar contra l'evolució positiva del servei públic...! Els interessos dels taxistes, d'una minoria (a més a més fragmentada x culpa de 4 impresentables; q ofereix un servei molt x sota del q es podria i mereix aquest país i la seva societat...!), no poden estar mai x sobre de la societat i d'un país!! 




    Reclamen i denuncien mentres forcen una involució interessada en el nostre servei. MOLTA HIPOCRESIA! Personalment NO EM REPRESENTA com a taxista!!

    Respondre
  • #5 Informeu-vos
    (27/02/21 13:27)

    La tarifa minima a ransol son 17.55 no supera els 18 euros, car si us deixeu enganyar per uns pocs taxistes que son molt llestos, per normativa hem de tenir la llista de preus i alla surt especificat, els taxis estem al centre de la ciutat que es on mes treball hi ha, lo que no podem fer es perdre 30 min gastant combustilble, frens per fer 5 euros... per aixo ni ens movem de la parada, pujar a ransol minim son 20 minuts, i si trobes el client tambe que molts cops truquen i quan arribes no hi ha ningu... nosaltres tambe ens podem queixar

    Respondre
Veure’n més
14
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts