Pandèmia mundial

El vet a l'arribada de turistes catalans s'allarga com a mínim fins al 8 de març

Prorrogat el confinament comarcal que manté l’assimilació d’Andorra a l’Alt Urgell

El vet a l'arribada de turistes catalans s'allarga com a mínim fins al 8 de març

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’entrada de turistes provinents de Catalunya, excepte de l’Alt Urgell, seguirà vetada una setmana més després que ahir el Procicat decidís prorrogar una setmana més –fins al 8 de març– el confinament comarcal de Catalunya per l’estancament de la baixada de contagis. La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, va explicar ahir al matí després de la reunió del Procicat que s’han de mantenir les restriccions vigents perquè l’ocupació als llits de crítics continua sent molt alta i és necessari evitar les trobades socials on es treu la mascareta amb persones que no són de la mateixa bombolla.

Vergés va remarcar que hi ha més de 600 persones a les UCI i que si hi ha un repunt els nous malalts s’afegirien als que hi ha als hospitals i obligarien a ajornar activitat assistencial no Covid que “necessitem mantenir”. La consellera catalana va informar que la taxa de reproducció “és de prop d’1 i vol dir que no estem baixant de forma clara”, i va destacar que la vacunació ajuda molt a frenar la pandèmia però “necessitem més temps i més dosis. Veiem el final del camí però cal més temps”.

Vergés va subratllar que el confinament comarcal s’allarga perquè “si s’aixequessin certes mesures de mobilitat la primera resposta de la gent, perquè volem trobar-nos amb d’altres persones, seria fer aquestes trobades”, i va recalcar que la situació actual “és que continuem en plena tercera onada, no l’hem superada i no hem de propiciar més trobades”. Cal recordar que entre les excepcions per trencar aquest confinament no estan previstos els viatges a segones residències ni tampoc per motius vacacionals.

El Procicat va aprovar petits canvis com l’obertura dels centres comercials, sense la restauració, i els comerços de més de 400 metres quadrats entre setmana, amb un 30% d’aforament. També es permetran sortides dels centres educatius amb pernoctació mantenint la bombolla de classe.

tracking