Infraestructures

El túnel de Tresponts estarà en servei en un termini de dos mesos

La Generalitat preveu que en aquelles dates estaran acabats els darrers serrells de l’obra

El túnel de Tresponts estarà en servei en un termini de dos mesos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, va indicar ahir que el túnel de Tresponts, a la carretera C-14, entrarà en servei en un termini de dos mesos. Ho va indicar en declaracions als periodistes al final de la visita que va fer a la primera fase de les obres de la carretera C-462 que enllaça la Seu d’Urgell amb Josa i Tuixén, que estarà enllestida aquest estiu. Concretament, es tracta d’un tram de quinze quilòmetres entre la cruïlla del nucli d’Ortedó i el d’Adraén.

Pel que fa als treballs de construcció del túnel de Tresponts, Calvet va apuntar que la infraestructura està pràcticament acabada i que en dos mesos es faran les instal·lacions internes que en permetran la posada en servei. El conseller català va dir que ja s’està desmuntant la màquina que ha fet la volta del túnel i que les pròximes setmanes es duran a terme les instal·lacions internes que requereix la infraestructura. En aquest sentit, va detallat que aquests treballs es poden allargar un parell de mesos i que, posteriorment, ja serà possible posar en servei aquest nou tram de la via. L’actuació a la C-14 ha costat 35,4 milions d’euros.

D’altra banda, Calvet va valorar la importància del conveni subscrit amb el Govern respecte a la promoció de l’aeroport d’Andorra-la Seu. El conseller va explicar que en el moment de signar la renovació, a final del 2020, ja hi havia converses i contactes amb empreses interessades a operar a la infraestructura. Sobre aquesta possibilitat, va evitar entrar en detalls i va dir que l’acord entre tots dos països permet vehicular els projectes que es vulguin tirar endavant.

tracking