Fauna

El llop de Naturlandia va morir per un atac de la bandada

Les ferides indiquen que l’animal va ser asfixiat per altres del parc

El llop de Naturlandia va morir per un atac de la bandadaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El llop que es va trobar el 28 de gener passat mort i congelat dins d’una bassa al tancat d’aquests animals a Naturlandia va morir per un atac d’altres membres de la bandada. Els responsables del parc d’animals, segons un comunicat de premsa emès per Naturlandia, van rebre ahir els resultats oficials de la necròpsia del llop. Segons aquest informe, les ferides indiquen que el cànid va ser atacat per altres animals, presumiblement pels seus congèneres, i que en concret va morir per asfíxia, sense detectar-se cap altra anormalitat. L’informe necrològic, segons Naturlandia, descarta que el llop hagués mort per ofegament a la bassa.

Al comunicat de premsa també s’assenyala que des de la direcció del parc s’estudiaran els informes que s’han rebut tant per part dels banders com per part de l’estudi veterinari que s’ha encarregat de la necròpsia, i d’acord amb això es determinarà quines són les accions a prendre, en tant que se segueix treballant en el trasllat dels animals salvatges als nous destins, en diferents santuaris europeus.

L’informe de l’estudi veterinari realitzat pel Govern no ha pogut establir amb exactitud els dies que l’animal feia que estava mort, a causa de l’efecte de la congelació. Tot i això, el gruix de la capa de gel sota la qual va ser trobat el llop indicaria que l’animal feia uns dies que estava mort, “fet que hauria passat desapercebut als cuidadors del parc”.

Evacuació del parc

Cal recordar que quan els cuidadors es van adonar de la desaparició del llop, anomenat Foc, es va decretar el desallotjament del parc, una acció que va afectar unes 150 persones. L’animal es va trobar mort a la bassa unes hores després que se’n detectés la desaparició. Abans de trobar-lo, el personal va haver d’activar el protocol de seguretat, que implicava l’evacuació d’emergència dels visitants, perquè pensaven que el llop s’havia escapat, raó per la qual es van fer diverses rondes de recerca, primer només els cuidadors i després amb la participació dels banders.

Per la seva banda, quan ja es va descobrir el cadàver, Naturlandia va emetre un comunicat lamentant la mort de l’animal i va informar que el parc reobriria aquell mateix dia les instal·lacions amb normalitat.

tracking