x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

El Govern es manté de moment al marge del passaport de vacunació

Mas afirma que gairebé 15.000 persones ja s’han inscrit al registre poblacional per rebre el vaccí
La secretària d'Estat de Salut, Helena Mas.

El Govern, al marge del passaport de vacunació

La secretària d'Estat de Salut, Helena Mas.

SFGA
Actualitzada 27/02/2021 a les 06:10
“Encara és un plantejament molt preliminar. Estarem amatents a totes les informacions i quan arribi la proposta concreta procedirem a l’anàlisi oportuna.” Amb aquestes succintes declaracions, la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, va respondre ahir en roda de premsa en ser preguntada per la implantació d’un passaport de vacunació, possibilitat que preveu seriosament la Unió Europea de cara a l’estiu per poder viatjar arreu del continent.
Sobre aquesta qüestió, el director de la Fundació Actua Tech va declarar que no han rebut cap directriu per part del ministeri de Salut, tot i que va admetre que “fa pinta que en breu s’activarà”. “No hem mogut fitxa però possiblement aviat ens tocarà analitzar-ho”, va afegir. En aquest sentit, cal recordar que després d’una reunió telemàtica entre els 27 estats membres que integren la Unió Europea es va arribar a un punt de consens per homologar els diferents passaports de vacunació que està elaborant cada país, tal com va afirmar la cancellera d’Alemanya, Angela Merkel.


14.494 inscrits a la vacunació

Paral·lelament, la secretària d’Estat de Salut va informar ahir que ja hi ha 14.494 persones inscrites al registre poblacional de vacunació. D’aquestes, segons va informar el Govern en un posterior comunicat, n’hi ha prop de 2.200 que corresponen a majors de 70 anys. “Estem molt contents amb el ritme d’adhesió de la nostra ciutadania i ho valorem de forma positiva perquè demostra la conscienciació de la societat respecte a la necessitat d’enfrontar-se al virus. Animem la gent que es continuï inscrivint perquè és un pas fonamental”, va manifestar Mas. De totes maneres, va remarcar que s’estan trobant amb la casuística de gent, especialment d’edat avançada, que ha sol·licitat inscriure’s al registre però que es queden a mig fer de completar el procés perquè no introdueixen a la plataforma el codi que han rebut al seu dispositiu mòbil. “Rebre el codi al telèfon no és significatiu d’haver-se inscrit”, va reiterar Mas.

D’altra banda, respecte a la campanya de vacunació, va asseverar que “estem a les acaballes de l’administració de la segona dosi”. Concretament, un total de 1.220 persones ja han estat doblement vaccinades i es troben en fase d’immunització. De fet, va informar que durant la jornada de dijous es van administrar un total de 42 fàrmacs de Pfizer, que assoleixen un total de 2.526 fins a la data d’ahir.

Finalment, la secretària d’Estat de Salut va insistir que estan treballant “intensament” des del ministeri per a l’adquisició de les vacunes. En relació amb els vaccins d’AstraZeneca, Mas va comentar que arribaran el primer trimestre de l’any a través de Barcelona.
Etiquetes
Veure’n més
26
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts